Uskoković vjeruje u snagu tima, Saveljić najavljuje osvetu za Baku

"Rusi su nas eliminisali prošle godine sa Evropskih igara, nismo to zaboravili. I više smo nego motivisani da im vratimo za taj neuspjeh. Iz svakog poraza se trudimo da nešto naučimo, a mislim da smo iz tog naučili i najviše", rekao je Saveljić
77 pregleda 2 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.09.2016. 09:27h

Crnogorski juniori večeras igraju četvrtfinalni meč na Svjetskom prvenstvu, utakmicu za koju akteri na velikim takmičenjima često da kažu da je i najvažnija.

Sada konkretno, od nje zavisi da li će naši vaterpolisti ući u borbu za medalju (koju najavljuju kao realan cilj) ili će takmičenje proglasiti neuspješnim, jer bi u slučaju poraza igrali za plasman od petog do osmog mjesta.

Rival u četvrtfinalu je Rusija, koja je juče deklasirala Sjedinjene Američke Države sa 15:8, tim koji je istu ovu crnogorsku ekipu eliminisao u osmini finala prošle godine na Evropskim igrama u Bakuu.

"Vidjeli ste Rusiju, prilično ubjedljivo je savladala Amerikance. Sada je prava prilika da joj se revanširamo za poraz od prošle godine na Evropskim igrama. Rusi su pokazali da rade sve ozbiljnije, da se polako vraćaju na svjetsku scenu. Kvalitetan su tim, fizički jači od nas, plivaju veoma dobro i s te strane su u prednosti. Mi, međutim, imamo svoje adute i vjerujemo da ćemo ih pokazati u četvrtfinalu i da smo u prednosti", rekao je selektor Veljko Uskoković i dodao:

"Mislim da smo bolja ekipa nego prije godinu, uspjeli smo da stvorimo zdravu atmosferu, igramo kvalitetno... Vjerujem da ćemo u odbrani biti na nivou meča sa Mađarima. Imamo vremena da još bolje analiziramo Rusiju, koja ima kvalitetne pojedince, ali mislim da je ovdje bitniji kolektiv. Po meni, bolja smo ekipa od njih", istakao je Uskoković.

Golman Petar Tešanović je preskočio meč sa Brazilom zbog virusa...

"Tešanović se oporavlja, nadam se da će biti spreman za meč. Ima još nekih sitnih povreda i bolesti, ali medicinski tim radi sve da ekipa bude kompletna", dodao je crnogorski selektor.

Jedan od momaka koji je prošle godine najteže podnio eliminaciju od Rusije je Nikolas Saveljić. Tvrdi da je pravi momenat za osvetu.

"Očekivali smo Rusiju u četvrtfinalu. Za nas je ovo najvažnija utakmica na turniru, jer je biti ili ne biti, ali osveta se služi hladna. Rusi su nas eliminisali prošle godine sa Evropskih igara, nismo to zaboravili. I više smo nego motivisani da im vratimo za taj neuspjeh. Iz svakog poraza se trudimo da nešto naučimo, a mislim da smo iz tog naučili i najviše", rekao je Saveljić.

Bonus video: