Ćavi Garsija igra za Hrvatsku u Riju

Vaterpolista dubrovačkog Juga od 2013. godine ne igra za svoju zemlju poslije nesporazuma sa selektorom, zbog čega je odlučio da prihvati poziv Hrvatske
121 pregleda 1 komentar(a)
Ćavi Garsija, Foto: Waterpolista.com
Ćavi Garsija, Foto: Waterpolista.com
Ažurirano: 18.07.2016. 14:25h

Španski vaterpolista Ćavi Garsija dobio je dozvolu Međunarodne plivačke federacije (FINA) da zaigra za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama u Riju.

Vaterpolista dubrovačkog Juga od 2013. godine ne igra za svoju zemlju poslije nesporazuma sa selektorom, zbog čega je odlučio da prihvati poziv Hrvatske.

„Presrećan sam što se na kraju sve završilo kako treba. Jedva čekam da zaigram za Hrvatsku, nadam se da ću biti od velike pomoći ekipi u Riju”, rekao je Garsija, a prenio njegov klub na zvaničnom sajtu.

On već tri godine posjeduje hrvatsko državljanstvo, a u toj zemlji nastupao je i za riječko Primorje.

Sa reprezentacijom Španije ima tri medalje sa velikih takmičenja, srebro i bronzu sa svjetskih prvenstava u Rimu (2009) i Melburnu (2007), kao i bronzu sa šampinata Evrope u Beogradu (2006).

Osim Garsije, na spisku selektor Ivice Tucka su i golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Luka Lončar i Ivan Krapić, bekovi Damir Burić, Andro Bušlje i Marko Macan, te spoljnji Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Luka Bukić.

Bonus video: