Odlazak nije bio moj izbor!

„Suočen sa neprimjerenim ponašanjem selektora, prouzrokovanim mojom greškom, pa reakcijom, napustio sam bazen. Uvijek sam za kulturan i tolerantan dijalog, ali ga je u realnom okruženju jednostavno nemoguće postići”, navodi se u reagovanju Vukčevića
388 pregleda 20 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Beta/AP
Nikola Vukčević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.07.2016. 10:14h

Crnogorski vaterpolista Nikola Vukčević obratio se juče redakciji „Vijesti” u želji da reaguje na tekst koji je izašao u utorak pod naslovom „Vukčević ne ide na Olimpijske igre“.

Iskusni centar se oglasio saopštenjem u kojem je pokušao da pojasni šta se dogodilo između njega i selektora Vladimira Gojkovića na treningu nakon kojeg je napustio pripreme nacionalnog tima.

Gojković je za „Vijesti” rekao je da je Vukčević odustao, da nije izdržao pripreme do kraja i da je to njegova odluka.

Saopštenje 31-godišnjeg vaterpoliste koji je bio prvak Evrope s „ajkulama” u Malagi prenosimo u cjelosti:

„Čitajući tekst želim da uputim demanti na izjavu selektora, pozivajući se na etički kodeks novinara o tačnosti i objektivnosti informisanja. Nisam odustao od Olimpijskih igara! To nije bio moj izbor, niti moja odluka! ”, stoji u reagovanju.

Vukčević je dodao:

„Suočen sa neprimjerenim ponašanjem selektora, prouzrokovanim mojom greškom, pa reakcijom, napustio sam bazen. Da pojasnim, uvijek sam za kulturan i tolerantan dijalog, ali dolazim do zaključka da ga je u realnom okruženju jednostavno nemoguće postići. Moje igranje za reprezentaciju nikad nije bilo upitno i sa ovim želim da zaključim dalje polemisanje na ovu temu”, navodi se u reagovanju Vukčevića.

Vukčević je učestvovao na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Crna Gora bila četvrta.

Bonus video: