Gojković pozvao 18 igrača

6 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.07.2016. 11:33h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 18 igrača za međunarodni turnir u Boru koji je na programu od 14. do 17. jula, u sklopu priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

Na spisku su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Uroš Čučković, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Bogdan Đurđić, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović, Filip Klikovac, Stefan Pješivac, Dragan Drašković, Zdravko Radić i Stefan Vidović.

Sa spiska je dan ranije otpao iskusni centar Nikola Vukčević, koji je napustio pripreme tima u Podgorici. Nezvanično se moglo čuti da je Bobek u ponedjeljak veče napustio trening poslije kraće prepirke sa Gojkovićem. U utorak nije trenirao, a kasnije mu je selektor podvukao da su za njega pripreme završene...

Vukčević će, tako, propustiti druge uzastopne Olimpijske igre, jer je u London prije četiri godine umjesto njega otišao bek Dragan Drašković.

Umjesto Vukčevića je priključen Bogdan Đurđić. Za Bor je otputovao i povrijeđeni Uroš Čučković, a naredni dani će pokazati da li će Gojković moći da računa na ovog igrača.

Crna Gora će na turniru u Boru igrati u grupi B sa Italijom, Brazilom i Japanom.

Rivali u grupi A su Srbija, Španija, Francuska i Grčka.

Naša selekcija u četvrtak od 18.30 časova igraće sa Italijom, u petak od 9 sati sa Brazilom, a od 15.30 sa Japanom.

Po dvije najbolje plasirane ekipe iz obje grupe plasiraće se u polufinale, u kojem će pobjednici grupa igrati protiv drugoplasiranih selekcija.

Bonus video: