Nikola Vukčević ne ide na Olimpijske igre!

"Vukčević je odustao, nije izdržao pripreme do kraja i to je njegova odluka", rekao je selektor Vladimir Gojković
258 pregleda 15 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Beta/AP
Nikola Vukčević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.07.2016. 23:21h

Nikola Vukčević će propustiti i ove Olimpijske igre, nakon što nije bio u sastavu ni prije četiri godine u Londonu.

Iskusni centar, koji će naredne sezone igrati za italijanski Trst, juče je napustio pripreme nacionalnog tima u Podgorici, potvrdio je "Vijestima" selektor Vladimir Gojković.

"Vukčević je odustao, nije izdržao pripreme do kraja i to je njegova odluka", rekao je Gojković, a na pitanje da li ostavlja prostor da se centar vrati u tim do OI kratko je dodao:

"Ne, to je završena priča".

Nezvanično je moglo da se čuje da je Bobek u ponedjeljak veče napustio trening poslije kraće prepirke sa Gojkovićem. Juče nije trenirao, a kasnije mu je selektor podvukao da su za njega pripreme završene...

Vaterpolo reprezentacija danas putuje u Bor na međunarodni turnir, a ekipi će se umjesto Vukčevića priključiti Bogdan Đurđić.

"Povrijeđen je Uroš Čučković, ali on ide sa nama na turnir. Vidjećemo kako će se situacija odvijati", istakao je Gojković.

Vukčević je prije četiri godine, kada je selektor bio Ranko Perović, prošao gotovo cijele pripreme sa "ajkulama" za OI, ali potom nije otputovao u London, već je umjesto njega šansu dobio bek Dragan Drašković.

Bivši vaterpolista Jadrana, Budve, Crvene zvezde i Galatasaraja se nakon tri i po godine pauze vratio u reprezentaciju po dolasku Gojkovića na klupu, a bio je i član ekipe koja je ovog januara osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Vukčević krajem avgusta puni 31 godinu, a javnost će ga pamtiti po pobjedonosnom golu na Evropskom prvenstvu u Malagi kada je vaterpolistima donio do sada jedino zlato sa velikih takmičenja.

Bonus video: