„Ajkule“ pobjedom otvorile nikšićki bazen

83 pregleda 0 komentar(a)
Vjekoslav Pasković, Foto: Beta/AP
Vjekoslav Pasković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.07.2016. 18:01h

Humanitarni meč na tek otvorenom bazenu u Nikšiću pripao je crnogorskim vaterpolistima - tim Vladimira Gojkovića se nikšićkoj publici predstavio trijumfom protiv Grčke rezultatom 9:6 u sklopu priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Ajkule“ i Grci su prethodna dva dana trenirali u Podgorici, danas prijepodne su odradili posljednji trening u glavnom gradu, a onda je na red došao i zvanični meč dva rivala koja se veoma dobro poznaju.

"Zadovoljan sam pobjedom u lijepom ambijentu u kojem je sve bilo dobro organizovano. Savladali smo reprezentaciju koja je treća na svijetu. igrači oba tima su teški i umorni zbog priprema, ali sam zadovoljan igrom u defanzivi", rekao je Gojković.

Crna Gora je u neizvjesnoj utakmici imala četiri puta po dva gola prednosti (3:1, 4:2, 7:5 i 8:6), a najefikasniji pojedinac bio je Vjekoslav Pasković koji je postigao tri gola.

Aleksandar Radović je dva puta zatresao mrežu Helena, a po jednom su to uradili Darko Brguljan, Dragan Drašković, Mlađan Janović i Aleksandar Ivović.

Crnogorski vaterpolisti pripreme nastavljaju već sjutra kada počinje međunarodni turnir u Boru. Prvi protivnik je Italija (20 časova).

"U Boru nas čekaju prave provjere", istakao je Gojković.

Crna Gora - Grčka 9:6 (2:1, 2:2, 2:2, 3:1)

Nikšić - Bazen SC „Nikšić“. Gledalaca: 800. Sudije: Đurašković, Ivanovski.

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Pasković 3, Petrović, Da. Brguljan 1, Radović 2, Janović 1, Drašković 1, Ivović 1, Mišić, Klikovac, Jokić, Lazović, Pješivac.

Grčka: Flekas, Milonakis 1, Dervisis, Genidonijas, Solonakis, Podikeas 1, Afrudakis, Delakas 1, Murikis 1, Kolomvos, Junas 1, Vlahopulos 1, Galanopulos, Argiropojlos.

Bonus video: