Mladim "ajkulama" zlato u Beogradu

0 komentar(a)
Vido Lompar, Foto: Wpolo.me
Vido Lompar, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 10.07.2016. 13:14h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sastavljena od igrača rođenih 2000. godine i mlađih osvojila je Balkanijadu u Beogardu.

Naši vaterpolisti su u finalu savladali Grčku na peterce (21:20), nakon što je u regularnom toku rezultat biop 11:11.

Izabranici Vida Lompara su na putu do trofeja pobjeđivali Bugarsku (22:5) i Tursku (13:4) u grupi, te Srbiju u polufinalu rezultatom 13:9.

"Moramo da budemo zadovoljni trofejom, pogotovo ako se zna da stručni štab i ja do sada nismo radili sa ovim igračima, osim sa Perkovićem koji je 2001. godište. Praktično smo u Beograd došli bez treninga. Pokazali smo da smo dobra ekipa, a naravno da je bilo i slabih stvari u igri. Ali, ono što je najvažnije je da su odgovorili zahtjevu, da su bili disciplinovani i to se na kraju vratilo osvajanjem prvog mjesta", rekao je Lompar.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji u finalnom duelu bio je Mitrović sa šest golova, Murišić je postigao dva, a po gol Todorović, Perković i Đurović.

"Grupa je bila malo lakša nego druge, ali smo zato imali tešku utakmicu u polufinalu protiv Srbije i dramatičnu u finalu sa Grčkom. Iako smo gubili sa 5:1 vratili smo se, čak primili izjednačujući gol tri sekunde prije kraja. Najvažnije je da momci shvate da za reprezentaciju moraju da igraju samo oni koji to stvarno žele, bez obzira na kvalitet koji imaju. Prije svega, tu mislim na Vuškovića, koji je zbog nedisciplini isključen iz ekipe", kazao je Lompar.

Bonus video: