Crna Gora izgubila od Mađarske, pehar Hrvatskoj

11 komentar(a)
Vjekoslav Pasković, Foto: Wpolo.me
Vjekoslav Pasković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 25.06.2016. 20:37h

Crnogorski vaterpolisti su nakon remija i pobjede upisali i poraz na turniru „Trofej Jadrana” koji je održan povodom 90. rođendana kluba iz Herceg Novog.

"Ajkule" su jurile pehar (trebao im je trijumf), ali je Mađarska "odigrala" za Hrvatsku - tim Tibora Benedeka je slavio rezultatom 11:7 i trofej je pripao "barakudama".

Mađari su na kraju imali isti skor kao Hrvati (dvije pobjede i poraz), ali ih je koštao poraz u međusobnom duelu na otvaranju turnira (11:9).

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković je i u ovoj utakmici, kao u prethodne dvije, kombinovao - šansu je opet dobio mladi ljevoruki igrač Jadran Carina Đuro Radović, odmarali su Darko Brguljan, Nikola Vukčević i Zdravko Radić.

"Vidjelo se da smo umorni. Dobro smo otvorili meč, ali smo imali nekoliko grešaka u odbrani kada smo vodili. Šteta što smo promašili peterac na kraju prve četvrtine. Zatim smo primili gol, i od tada više nismo kontrolisali meč. Imali smo jako mali broj iskusnih igrača na koje smo mogli da računamo. Dosta njih je došlo nakon napornih sezona i nikom ne mogu da zamjerim. Ali, imamo dosta vremena da se spremimo, možemo da podignemo nivo igre. Olimpijske igre će biti dosta zahtjevne, a vidjelo se da smo dosta patili večeras. Mladi igrači su još uvijek daleko od ovog nivo takmičenja, ali su tu uz ekipu i da odmorimo iskusne. Turnir nas je dosta iscrpio i u prvom dijelu priprema u Sloveniji radićemo na oporavku. Što se tiče povreda, Darka Brguljana muči meniskus, problema ima i Nikola Vukčević, ali mislim da će sa njima biti sve u redu. Mlađan Janović će se pridružiti kada završi tursko prvenstvo'', rekao je Gojković.

Od crnogorske reprezentacije se i zvanično oprostio Boris Zloković.

Rezultati - 3. kolo: Crna Gora - Mađarska 7:11, Hrvatska - Španija 7:6; Drugo kolo: Crna Gora - Hrvatska 9:8, Mađarska - Španija 11:9; 1. kolo: Crna Gora - Španija 5:5, Mađarska - Hrvatska 9:11.

Tabela: Mađarska, Hrvatska 6, Crna Gora 4, Španija 1.

Crna Gora - Mađarska 7:11 (3:4, 1:1, 2:5, 1:1)

Herceg Novi - Bazen "Jadran Škver". Sudije: Savinović (Hrvatska), Teićido (Španija). Igrač više: Crna Gora 10 (3), Mađarska 4 (2). Peterci: Crna Gora 3 (2), Mađarska 1 (1).

Crna Gora: Lazović (sedam odbrana), Dr. Brguljan 3, Pasković, Petrović, Drašković, A. Radović 1, Đ. Radović, Čučković, Ivović 2, Mišić, Klikovac 1, Jokić, Šćepanović (tri odbrane), Vidović, Pješivac.

Mađarska: Deker (12 odbrana), Gor Nađ, Madaraš, Erdelj 2, Vamoš 1, Zalanki 2, Manherc 2, Sivoš, Da. Varga 2, De. Varga, Kiš 2, Bedo, Tot, Nađ.

Bonus video: