"Ajkule" nakon peteraca bolje od Srbije u Banjaluci

55 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2016. 18:40h

Crnogorski vaterpolisti su pobjedom završili nastup u Svjetskoj ligi, i to prvom protiv Srbije još od Svjetskog prvenstva u Barseloni 2013. godine.

Pobjedom koja predstavlja pravu uvertiru za nastavak priprema za Olimpijske igre - "ajkule" su u Banjaluci nakon peteraca bile bolje rezultatom 15:13.

U regularnom dijelu je bilo 10:10 nakon čak osam izjednačenja, a jedini promašaj u penal ruletu djelo je Miloša Ćuka u trećoj seriji kada je Miloš Šćepanović zaustavio šut uz pomoć prečke. Trijumf je obezbijedio Draško Brguljan, a prije njega su sigurni izvođači sa pet metara bili Aleksandar Ivović, Vjekoslav Pasković, Nikola Vukčević i Bogdan Đurđić.

I ovaj meč Crne Gore i Srbije je bio uzbudljiv, dva velika rivala nije poremetilo ni to što su bili u kombinovanim sastavima, kao ni što utakmica nije imala rezultatski značaj.

Naš nacionalni tim je jednom u meču imao dva gola prednosti - u trećoj četvrtini je poveo sa 6:4, ali je Srbija odgovorila serijom 4:0 i stigla na plus dva.

Reakcija Gojkovićeve ekipe je, međutim, bila prava, a peterce je obezbijedio Ivović, najbolji pojedinac Crne Gore u ovom susretu sa četiri pogotka.

Srbija - Crna Gora 10:10 - nakon peteraca 13:15 (3:3, 2:3, 3:1, 2:3)

Banjaluka - Gradski olimpijski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Poluhronopulos (Grčka), Marošvari (Mađarska). Igrač više: Srbija 13 (1), Crna Gora 8 (3). Peterci: Srbija 1 (1), Crna Gora 2 (2).

Srbija: Rističević (devet odbrana), Drašović 1, S. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, Pijetlović 2, Toholj, V. Rašović, Jakšić, Filipović 4, Prlainović 1, Subotić, Dobožanov.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 3, Vidović, Đurđić 1, Čučković, Ivović 4, Vukčević 1, Klikovac, Drašković, Šćepanović (10 odbrana).

Bonus video: