Jadran bi da pokvari računicu Barseloneti

0 komentar(a)
Nikola Moskov, Foto: Pvkjadran
Nikola Moskov, Foto: Pvkjadran
Ažurirano: 30.04.2016. 09:27h

Posljednji meč u Ligi šampiona na svom bazenu vaterpolisti Jadran Carina igraju protiv jednog od kandidata za plasman na finalni turnir.

Rival je Barseloneta, tim kojem su bodovi u Igalu neophodni ako želi da ode na fajnl-siks čiji je domaćin Budimpešta.

S druge strane, Novljani su posljednji u grupi sa skorom od tri remija i pet poraza i nemaju rezultatskim imperativ, sem da pokušaju da se od domaće publike oproste trijumfom koji im je izmakao u sva tri navrata kada su remizirali. Dva puta je to bio slučaj protiv Špandaua i jednom sa Egerom.

"Za nas ovaj meč rezultatski nije bitan, što ne može da se kaže za protivnika koji ima svoju računicu. Međutim, nas to mnogo ne zanima, mislimo samo na svoju igru i pokušaćemo da se suprotstavimo španskom timu. Vjerujem da možemo da ih namučimo, a ako nam se ukaže šansa da pobijedimo nećemo je propustiti", rekao je Nikola Moskov.

Dva kola prije kraja Katalonci imaju 12 bodova na trećem mjestu, jedan više od Primorja na četvrtom mjestu. Tri ekipe idu na fajnl-siks, s tim što je iz ove grupe Eger već obezbijedio plasman kao domaćin završnog turnira.

Olimpijakos je prvi i gotovo siguran putnik, a treći se traži između Barselonete i Riječana, koji danas gostuju Egeru.

Barseloneta u posljednjem kolu igra u Berlinu protiv Špandaua, dok Primorje dočekuje Jadran...

"Nas mnogo više od Lige šampiona sada zanima domaće prvenstvo, gdje smo na dobrom putu da odbranimo titulu. U prva dva meča finala smo dokazali da smo bolji od Budve i očekujem da već u narednom duelu proslavio trofej", dodao je Moskov.

Parovi

Grupa A

Jadran Carine - Barseloneta (19)

Olimpijakos - Špandau (15)

Eger - Primorje (19.30)

Grupa B

Jug - Galatasaraj (18)

Partizan - Pro Reko (18)

OSC - Solnok (20)

Bonus video: