Crna Gora torpedovala Francusku na Škveru

78 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Wpolo.me
Aleksandar Ivović, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 26.04.2016. 18:17h

Crnogorski vaterpolisti nisu imali milosti prema Francuskoj u 5. kolu Svjetske lige.

Na otvorenom bazenu na Škveru "ajkule" su savladale "trikolore" rezultatom 17:4, i to im je treća pobjeda u preliminarnoj fazi ove sezone, a druga protiv ovog rivala.

Rezultat govori sve, Crna Gora je bila raspoložena u napadu, propustila je samo jedan kada je imala igrača više iz sedam pokušaja, a da se Francuskoj loše piše bilo je jasno već nakon tri i po minuta igre kada su naši poveli sa 4:0...

Crna Gora je iskoristila prva četiri napada na utakmici, a gosti su prvi pogodak postigli tek u 9. minutu meča kada je Monere iskoristio napad s igračem više i smanjio na 5:1.

Sigurna odbrana, raspoloženi Slaven Kandić na golu..., omogućili su da tim Vladimira Gojkovića pred golom rivala stvori "milion" odličnih prilika za gol, a istakli su se Aleksandar Ivović sa četiri pogotka, te Draško Brguljan i Nikola Vukčević sa po tri.

Duel sa Francuzima pamtiće se i po partiji Vlada Popadića, koji je postigao prvi gol u kapici reprezentacije - uradio je to u drugom minutu posljednje četvrtine kada je zatresao mrežu poslije kontranapada za plus 10 (13:3).

Crna Gora - Francuska 17:4 (5:0, 2:1, 5:2, 5:1)

Herceg Novi - Bazen na Škveru. Igrač više: Crna Gora 7 (6), Francuska 11 (2).

Crna Gora: Kandić (devet odbrana), Dr. Brguljan 3, Pasković, Čučković 1, Vidović, Đurđić 1, M. Janović 2, Popadić 1, Ivović 4, Pješivac 1, Vukčević 3, Drašković 1, Šćepanović.

Francuska: Moriam (pet odbrana), Monere 2, Rokjeta, Kroseti, Dino, Simon, Rodan 1, Izdinski, Frederik, Peison, Tomašević 1, Bašeli, Nojon (šest odbrana).

Bonus video: