Kombinovani tim juri treću pobjedu

Crnogorski vaterpolisti nemaju šanse da se plasiraju na finalni turnir, ali imaju obavezu da opravdaju ulogu favorita (19 časova)
75 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Pješivac, Foto: Savo Prelević
Stefan Pješivac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.04.2016. 12:35h

Crnogorski vaterpolisti nemaju šansi da se domognu finalnog turnira Svjetske lige, zato je selektor Vladimir Gojković pozvao prilično kombinovan sastav za večerašnji meč sa Francuskom koji se igra na otvorenom bazenu u Herceg Novom.

Dva kola prije kraja preliminarnog dijela Crna Gora ima šest bodova (savladala je Španiju kod kuće i Francuze u gostima), a dva poraza je upisala od Srbije u Budvi i Španaca u Sabadelju. Srbija je sa maksimalnih 12 bodova iz četiri kola već osigurana plasman na završni turnir...

Zbog svega toga, „ajkule” večeras ne jure rezultat po svaku cijenu, mada bi on morao da bude u prvom planu s obzirom na to da protivnik, iako neugodan, ne spada u kategoriju najjačih.

Ipak, „trikolori“ su nedavno izborili plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira u Trstu na kojem su potvrdili kvalitet najavljen na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Gojković je što planski, a što iznuđeno, promiješao karte - tako su na spisku „senatori” Miloš Šćepanović, Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Nikola Vukčević, povratnik u nacionalni tim Dragan Drašković...

"Napravili smo kombinovanu ekipu. U pitanju je spoj iskusnih i mlađih igrača koji su u martu prvi put bili priključeni najjačoj selekciji. Da vidimo na koga od njih možemo da računamo u budućnosti. Da polako radimo i na onome što dolazi nakon Olimpijskih igara", rekao je Gojković.

Od mladih snaga na spisku su Stefan Pješivac, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Blažo Mitrović...

"Očekujemo pobjedu. Sve osim našeg trijumfa bilo bi iznenađenje, jer smo bolja ekipa od Francuske s kojom smo nedavno sparingovali prije njihovog nastupa u kvalifikacijama za OI. Dobra su ekipa, dosta su napredovali, ali mi i u ovom kombinovanom sastavu sa nekoliko standardnih igrača ne bismo smjeli da imamo problema da slavimo. Mislim da želje za dokazivanjem ne može da fali, jer se u reprezentaciji to podrazumijeva", kazao je mladi centar Jadrana Stefan Pješivac.

Nakon ovog duela naše vaterpoliste očekuje još jedna utakmica u Svjetskoj ligi ove sezone - gostovanje Srbiji 10. maja, a taj meč će se najvjerovatnije igrati u Banjaluci.

Bonus video: