Budvani upozoravaju Jadran: Sve je moguće ako smo pravi

68 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić/Facebook
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 23.04.2016. 10:14h

Prije tri dana vaterpolisti Jadran Carina su rutinski, sa sedam golova razlike (12:5) savladali Budvu i na pravi način otvorili finalnu seriju plej-ofa.

Na toj utakmici se vidjelo ono što se i znalo - Novljani su daleko ispred svih protivnika u Crnoj Gori, kojima ostaje samo da se nadaju da mogu do bodova protiv aktuelnog šampiona.

Ali, pored te nade, neophodan je i kvalitet, a Budva svakako ima određeni nivo, samo je pitanje da li je u ovom trenutku taj nivo mlade ekipe Draga Pejakovića neophodan da stvori probleme timu sa Škvera.

Budva sada kao domaćin druge utakmice (večeras od 18 časova) ima obavezu da makar namuči favorita...

"Očekuje nas još jedna teška utakmica i siguran sam da ćemo pružiti jači otpor u ovom duelu nego što je bio slučaj u Herceg Novom. Igramo pred svojom publikom, a ako bismo ponovili igru iz druge četvrtine prvog meča onda možemo da se nadamo boljem ishodu. Naravno, Jadran jeste kvalitetnija ekipa, ali moramo da budemo skoncentrisani samo na našu igru. Ako budemo na nivou na kojem možemo, svašta može da se desi, pa čak i iznenađenje", rekao je ponajbolji igrač Budve Blažo Mitrović.

Treća utakmica je na programu tek 3. maja u Herceg Novom, a u Jadranu vjeruju da bi baš u njoj mogli da proslave novi trofej. Da bi taj cilj postao realan, potreban je „brejk” u crnogorskoj metropoli turizma.

"Respektujemo Budvu, ali smo dosadašnjim rezultatima pokazali da smo bolji tim. I ovoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno, sa motivom da finalnu seriju završimo u tri meča. Sigurno da nas čeka teži posao nego u prvom duelu u Herceg Novom, ali samo se mi pitamo. Ako budemo pravi, rezultat neće izostati", istakao je Stefan Vidović.

Danas se nastavlja i serija između Katara i Primorca za 3. mjesto - sada je formalni domaćin najmlađi crnogorski klub (19h sati), koji je u prvom meču poražen rezultatom 10:8. Igra se na dva trijumfa...

Bonus video: