Jadran gleda u budućnost i ne zaboravlja legende

Predsjednik Skupštine kluba Boro Mračević rekao je da je ova godina izuzetno uspješna za Jadran uz, kako je kazao, vrlo skromnu podršku prema klubu
711 pregleda 0 komentar(a)
Legende Jadrana na okupu, Foto: PVK Jadran
Legende Jadrana na okupu, Foto: PVK Jadran

Plivački i vaterpolo klub Jadran ispratio je 2018. tradicionalnim novogodišnjim koktelom, na kome su uručena priznanja „Počasni član kluba“ plivačicama i vaterpolistim rođenim zaključno sa 1950. godinom.

Predsjednik Skupštine kluba Boro Mračević rekao je da je ova godina izuzetno uspješna za Jadran uz, kako je kazao, vrlo skromnu podršku prema klubu.

“Ali, Jadran je Jadran. Jadran uvijek nađe način da ostvari vrhunske rezultate. Tako smo ove godine osvojili prvenstvo i Kup. Ostvarili smo i plasman u četiri najbolje ekipe regionalne lige. Takođe, prošle godine smo učestvovali u Evroligi i po plasmanu LEN-e zauzeli deseto mjesto, mi smo deseti klub u Evropi. To je stvarno kuriozitet, iz ovako malog grada i sa sredstvima koje imamo”, istakao je Mračević.

On je naglasio da je Jadran posljednjih godina najbolji klub u mlađim kategorijama u regiji.

“Regija zahvata i dva velika kluba, dvije izuzetne škole vaterpola, dubrovački Jug i kotorski Primorac. Šta nam nedostaje? Nedostaje nam nešto malo sredstava, prvenstveno da naši mladi igrači ne odlaze iz kluba tako rano, kao što je ove godine otišao Ukropina”, naglasio je Mračević.

Predsjednik kluba Dr. Đuro Marić, kazao je da je Jadran veliki klub, bez obzira na tegobe sa kojima se susreće.

“Jadran je klub koji ima tradiciju, istoriju, ozbiljno rukovođenje i ozbiljan rad, ozbiljnu infrastrukturu. Jadran ne može ići nazad, može samo ići naprijed. Zato što ima ovakvu prošlost, odličnu sadašnjost i vjerujem da će imati još bolju budućnost”, istakao je Marić.

Nagrade “Počasni član kluba” dobili su Melanija Andrić Erdevički, Zagorka Golubin Mikić, Ljiljana Stanišić Zloković, Natalija Bajković Vukotić, Tija Čamdžić, Boris Čukvas, Slobodan Pura Uljarević, Ratomir Pajo Pavlović, Dejan Dabović i Rajko Brajović.

Ovo priznanje su do sada dobili i Božidar Cikota Štanišić, Ivan Zuber, Mila Brajović i Lazar Buco Ćorović.

Bonus video: