"Ajkule" će protiv "delfina" igrati u zemljama regiona

71 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Betaphoto
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.04.2016. 14:09h

Predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, predsjednik Srđan Kovačević, predsjednik Skupštine Đuro Marić i direktor Petar Porobić održali su danas sastanak u Podgorici sa delegacijom Vaterpolo saveza Srbije, koji su predstavljali predsjednik UO VSS Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marjan, kao i članovi UO VSS Zoran Milović i Berislav Gudelj.

Učesnici sastanka razgovarali su o brojnim temama na unapređenju saradnje između dva Saveza, na promociji i popularizaciji sporta koji je najtrofejniji reprezentativni sport u Crnoj Gori i Srbiji, kao i o narednim Olimpijskim igrama na kojima su ove dvije reprezentacije glavni favoriti za osvajanje medalje.

Dogovorena je češća organizacija pripremnih turnira na nivou mlađih reprezentacija. Pored turnira dvije mlađe kategorije u Regionalnoj ligi, dva Saveza dogovorila su organizaciju turnira i drugih mlađih uzrasta. Ti turniri biće organizovani na principu reciprociteta.

Predstavnici dva Saveza razgovarali su o mogućem domaćinstu Banja Luke za meč šestog kola Preliminarnog dijela Svjetske lige između Srbije i Crne Gore koji je na programu početkom maja. Cilj odigravanja ove utakmice je popularizacija ovog sporta na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Takođe, dogovoreno je da se neke naredne utakmice između dvije reprezentacije odigraju i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine kao i u drugim državama regiona.

Bonus video: