I bod bi bio veliki, ali Novljani sanjaju prvi trijumf

1 komentar(a)
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 16.04.2016. 12:10h

Poslije više od mjesec pauze nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona, a Jadran Carine gostuju u Berlinu - protivnik je Špandau.

Nakon sedam kola Novljani u evropskoj eliti imaju dva boda, a jedan od njih je osvojen upravo protiv njemačkog tima u Igalu kada je crnogorski šampion prokockao veliku priliku da pobijedi.

U Berlinu će realno biti mnogo teže tražiti trijumf, ali...

"Imali smo utakmicu u svojim rukama u Igalu, a sada nam je samo cilj da odigramo dobar meč. Nismo favorit protiv Špandaua, ali želimo da do kraja Lige šampiona pokušamo da osvojimo još koji bod. Možda i ta pobjeda dođe kao nagrada za sve što smo uradili", rekao je trener Vladimir Gojković i napomenuo na važnu činjenicu:

"U odnosu na taj prvi meč protiv Njemaca, mi sada u timu nemamo Nikolu Janovića. Nismo bolja ekipa od Špandaua, što ne znači da naši mladi igrači nemaju želju da se opet dokažu", dodao je Gojković.

Duel u Ligi šampiona je, ipak, priprema za domaće prvenstvo. Jadran u srijedu čeka prvi meč finala protiv Budve u seriji u kojoj je veliki favorit.

"Ovaj meč je jaka uvertira za finale, koje nam je mnogo važnije. Sve što smo do sada uradili u sezoni je veoma dobro, gledajući Ligu šampiona, Regionalnu ligu i Kup Crne Gore. Želimo da sezonu završimo na pravi način - titulom", istakao je trener Jadrana.

Gojković se osvrnuo i na učinak mladog Alekse Ukropine, koji je jedno vrijeme bio suspendovan.

"On je u sastavu, kvalitetan je igrač i znači nam. Sve zavisi od njega - kada dobro radi, on je u timu. Ista je situacija i kada je u pitanju njegov nastup u reprezentaciji. Vidjećemo kakav će biti u finišu sezone i da li će zaslužiti da bude na pripremama nacionalnog tima na ljeto", zaključio je Gojković.

Parovi 8. kola

Grupa A

Špandau - Jadran Carine (19)

Primorje - Olimpijakos (20)

Barseloneta - Eger (20.30)

Grupa B

Solnok - Jug (18.30)

Pro Reko - OSC (20.30)

Ranije

Galatasaraj - Partizan 9:9

Bonus video: