Vaterpolisti u grupi sa Hrvatima i Italijanima

106 pregleda 8 komentar(a)
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Wpolo.me
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 10.04.2016. 17:42h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće na Olimpijskim igrama u grupi B sa Hrvatskom, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskom, Italijom i Španijom, određeno je na današnjem žrijebu u Trstu.

U grupi A su Srbija, Grčka, Australija, Japan, Mađarska i Brazil.

"Ajkule" su žrijeb dočekale iz drugog šešira, u kojem su bile zajedno sa Grčkom, a iz prvog su za rivala dobile Hrvatsku ispred Srbije.

Treći šešir činile su SAD i Australija, četvrti Francuska i Japan, a u petom su se nalazili Mađarska i Italija.

Crna Gora nije imala sreće kada je žrijeban šesti šešir koji joj je za rivala poslao Španiju, a mogao je domaćina Brazil.

Naši vaterpolisti, kojima će ovo biti treći nastup na OI u istoriji, na startu takmičenja će se sastati sa Francuskom, u 2. kolu je rival Hrvatska, a onda slijede dueli sa Italijom, SAD i Španijom.

''Obje grupe su jako teške, ali ova u kojoj je naša selekcija je teža. Iz svega ovoga je dobro što još Srbija nije došla iz prvog šešira, onda bi grupa bila nevjerovatna. Znamo protivnike, znamo za šta treba da se spremamo. Da odradimo dobar posao u Riju, da najprije prođemo grupu, a onda korak po korak, to je cilj. Na startu igramo sa Francuzima, a onda nam slijede četiri jaka meča. Nekada nije loše otvoriti takmičenje sa lakšim protivnikom. Mada, Francuzi su pokazali i na Evropskom prvenstvu i na ovom kvalifikacionom turniru da su dobra reprezentacija. Tom prvom duelu moramo da priđemo maksimalno ozbiljno. Ako budemo na nivou na kojem mislim da možemo onda imamo šanse za dobar rezultat", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Ako ništa drugo, Crna Gora veoma dobro poznaje sve rivale, posebno Francusku i Španiju s kojom se ove sezone bori i u Svjetskoj ligi.

"Sa Francuzima smo igrali dva meča, na Evropskom prvenstvu i u gostima u preliminarnoj fazi Svjetske lige. Sparingovali smo sa njima sedam dana, tako da se dosta dobro poznajemo. Definitivno se radi o ekipi koja raste", dodao je Gojković.

Plasman u četvrtfinale izboriće četiri najbolja tima u dvije grupe.

Žrijeb je obavljen nakon što je završen kvalifikacioni turnir za OI - najbolja je bila Mađarska, koja je u finalu savladala Italiju rezultatom 10:8.

U duelu za treće mjesto Španija je bila bolja od Francuske (16:4).

Bonus video: