Budva slavila u Kotoru i plasirala se u finale

1 komentar(a)
Bogdan Đurđić, Foto: Vesko Belojević
Bogdan Đurđić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.04.2016. 20:01h

Budva je prvi finalista crnogorskog plej-ofa, nakon što je i u drugom susretu polufinala bila bolja od Primorca.

Nakon 10:6 u Budvi u srijedu, sada je u Kotoru bilo 9:7, pa je izvjesno da će Budvani u reprizi prošlogodišnjeg finala igrati protiv Jadran Carina. Novljani drugi susret polufinala protiv Katara igraju u utorak u drevnom gradu.

Sve je u Kotoru nagovještavalo da će se igrati majstorica, jer je Primorac u trećoj četvrtini imao tri gola prednosti (6:3). Ipak, uslijedio je kontraudar - Budva je serijom 6:0 povela sa 9:6 i trasirala put ka finalu.

Reprezentativac Bogdan Đurđić je predvodio pobjednički tim sa četiri gola, a opet je bio odličan Blažo Mitrović (u prvom meču je dao pet pogodaka) koji je mrežu domaćina tresao tri puta...

Nikolas Saveljić je u Primorcu dao četiri gola, ali je izostala podrška, pa će tim Miodraga Mirovića u borbi za treće mjesto gotovo sigurno igrati protiv gradskog rivala Katara.

Primorac - Budva 7:9 (2:1, 1:2, 3:3, 1:3)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 300. Sudije: Abramović, Obradović. Igrač više: Primorac 99 (4), Budva 6 (3). Peterci: Budva 1 (1).

Primorac: Stanović, Radonjić 1, Bulatović, Brkanović, Matković, Todorović, Fanfani 1, Latković, Kosić, Krivokapić, Vukasović, Grgurević 1, Zubac (devet odbrana), Saveljić 4.

Budva: Mi. Konatar (osam odbrana), Manojlović, Rašković, Vujašević, B. Mitrović 3, S. Ćetković 1, Dragović, Đurđić 4, Kovačević, Radanović, P. Ćetković 1, Franeta, Krivokapić. M. MItrović.

Bonus video: