Vaterpolisti u nedjelju dobijaju rivale za Rio

0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 09.04.2016. 10:12h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra (nedjelja) dobiće rivale u grupi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru - sjutra je, naime, od 19 sati žrijeb u italijanskom Trstu.

Pored ''ajkula'', žrijeb čekaju još i selekcije Srbije, Australije, Brazila, Hrvatske, Grčke, Japana, SAD-a, Mađarske, Italije, Španije i Francuske, koja će učestvovati na OI prvi put poslije 24 godine.

Reprezentacije će biti podijeljene u dvije grupe sa po šest timova.

Crnu Goru će na žrijebu predstavljati direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić koji je prisustvovao četvrtfinalnim kvalifikacionim mečevima koji su donijeli dosta uzbuđenja.

''Do sada nije viđena takva konkurencija na nekom vaterpolo turniru. Osam ekipa se borilo za četiri mjesta, a iz tog kruga je ispala Rusija. Niko nije očekivao da će neke reprezentacije poput Mađarske i Italije tako teško izboriti prolaz. Njemci su u posljednjoj sekundi protiv Mađara parabolom pogodili prečku, malo je nedostajalo da budu peterci. Španija je na kraju spašavala vođstvo protiv Kanade, i jedva pobijedila. Holandija, najprijatnije iznenađenje turnira, povela je protiv Francuske, ali su Francuzi u drugom dijelu pojačali ritam, i prošli na peterce".

"Što se tiče duele Italije i Rumunije, domaćin jeste bolja ekipa, ali da su dobili i Rumuni ne bi bilo nezasluženo. Bili su na pragu velikog iznenađenja, ali na kraju igrač više za Italiju i pogodak Filjolija za pobjedu. Dakle, ovaj turnir je pokazao da se na razvoju i jačanju vaterpola radi u svim zemljama, i da nas u Riju očekuje izuzetno jako takmičenje'', kazao je Porobić za sajt Vaterpolo saveza Crne Gore.

Olimpijske igre u Riju odigraće se od 5. do 21. avgusta.

Bonus video: