Jadran favorit, borba za finale između Budve i Primorca

0 komentar(a)
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Nikolas Saveljić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.04.2016. 08:14h

Utakmicama Jadran Carine - Kataro i Budva - Primorac večeras kreće plej-of crnogorskog prvenstva u vaterpolu.

Novljani su posljednje dvije godine osvajali titulu, a potrebno je da se dogodi čudo da pa ove sezone ne kompletiraju het-trik na domaćoj sceni.

Tim Vladimira Gojkovića je praktično već finalista, jer je samo pitanje kojom razlikom će savladati Kataro u dvomeču, a po tradiciji mnogo više neizvjesnosti bi trebalo da bude u duelima Budve i Primorca...

"Nakon kratke pauze se vraćamo takmičarskim utakmicama i očekujemo pobjede. Veliki smo favoriti protiv Katara, ali i za osvajanje titule. Realno, sve osim naših ubjedljivih trijumfa bi bilo veliko iznenađenje. Naravno da poštujemo sve rivale, ali očekujem da opravdamo ulogu favorita u svim utakmicama i odbranimo titulu", rekao je centar Jadrana Stefan Pješivac.

A ako se gledaju rezultati iz ove sezone u regionalnoj A2 ligi i Kupu Crne Gore Budva je favorit u okršajima sa Primorcem - slavila je u četiri od ukupno pet utakmica, a u jednoj je bilo neriješeno.

"Očekujem da nastavimo sa dobrim igrama i nadam se pobjedi na našem bazenu. Znamo da i Primorac ima šta da pokaže, ali vjerujem da smo bliži finalu i da ćemo dobiti šansu da se suprotstavimo Jadranu, koji je siguran finalista", istakao je Budvin reprezentativac Bogdan Đurđić.

Kakve su šanse Primorcu da pokvari računicu ekipi Draga Pejakovića? Ponajbolji igrač Kotorana Nikolas Saveljić ističe da njegov tim neće misliti na negativan učinak tokom sezone protiv rivala iz crnogorske metropole turizma.

"Imali smo dosta vremena da se pripremimo za mečeve koji nas očekuju. Budva nas je pobijedila u Kupu i regionalnoj ligi, ali za nas je to prošlost, iako kuburimo sa bolestima i povredama. Daćemo sve od sebe", rekao je Saveljić.

Obje utakmice počinju u 19 časova, a revanši su na programu u subotu.

Bonus video: