Lompar: Prostora za napredak ima mnogo

8 komentar(a)
Kadetska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Kadetska vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 26.03.2016. 18:26h

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore (igrači rođeni 2001. i mlađi) upisala je pobjedu, remi i dva poraza na turniru u Šibeniku.

Izabranici Vida Lompara su na startu poraženi od Mađarske sa 10:9, igrali su neriješeno sa Italijom (12:12), izgubili su i od Hrvatske (12:11), a jedini trijumf su upisali protiv Srbije - 9:8.

"Kao što smo i željeli - ovaj turnir nam je pokazao trenutne mogućnosti i kvalitet ekipe. Mogu reći da su sve reprezentacije približnog kvaliteta, što pokazuje podatak da je od ukupno 10 utakmica, čak pet završeno neriješenim rezultatom, a tri na gol razlike. Sto se tiče naše igre, negativno je što smo primili dosta golova sa istim brojem igrača. Napad je, i pored dosta grešaka, funkcionisao dobro, o čemu govori i činjenica da smo najefikasnija ekipa turnira. Najbolji segment naše igre bio je odbrana s igrače manje. Moram da istaknem da su svi igrači pokazali veliku želju i da su se ponašali onako kako dolikuje reprezentativcima. U nekim mečevima je moglo da bude i drugačije, ali možda je i dobro za ove momke da budu "kažnjeni" porazom zbog grešaka koje ne smiju da im se dešavaju. Isto tako su danas nagrađeni pobjedom protiv Srbije, jer smo te ključne greške smanjili u odnosu na prethodne utakmice. Prostora za napredak ima mnogo, i moji saradnici i ja smo izuzetno motivisani za veliki rad sa ovom generacijom'', poručio je Lompar, u čijem su stručnom štabu i Nebojša Milić i Đorđe Radošević.

Bonus video: