Gojković: Dobro je da su svi zdravi i da smo na okupu

1 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 21.03.2016. 16:40h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas je u Igalu počela desetodnevne pripreme tokom kojih će sparingovati sa Brazilom i Francuskom.

U pitanju je termin predviđen za pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Trstu, na kojem će se boriti nekoliko ozbiljnih evropskih reprezentacija, poput Mađarske, Italije i Španije, dok je Crna Gora ugrabila posljednji voz da izbjegne kvalifikacije osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"Okupili smo uglavnom sve igrače, sem trojice koji su opravdano odsutni zbog obaveza u klubovima. Ono što je najbitnije je da su svi zdravi, iako su imali težak raspored proteklih dana. Trudićemo se kroz ove pripreme da ih dobro oporavimo. Iskoristićemo to što će u Igalu trenirati Francuska i Brazil, sparingovaćemo sa njima. Tu je i nekoliko mlađih igrača, želimo i njih da provjerimo. Kada dođu Francuzi priključićemo još nekoliko igrača na koje računamo za budućnost - da i oni osjete atmosferu, da vide kako je raditi sa vrhunskim igračima'', rekao je selektor Vladimir Gojković.

Na prvom treningu pojavili su se Dejan Lazović, Slaven Kandić, Aleksandro Kralj, Filip Klikovac, Nikola Vukčević, Stefan Pješivac, Predrag Jokić, Aleksandar Ivović, Uroš Čučković, Luka Sekulić, Draško i Darko Brguljan, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Vjekoslav Pasković, dok će se narednih dana ekipi priključiti i Miloš Šćepanović, Antonio Petrović i Saša Mišić.

Na pripremama nema Mlađana Janovića i Aleksandra Radovića koji imaju obaveze sa Galatasarajem i Hanoverom.

"Drago mi je što smo se ponovo okupili. Jako je dobra stvar što nećemo igrati kvalifikacije za Olimpijske igre. Ovo je dobra prilika da se još više uigramo, sparingovaćemo sa Brazilom i Francuskom i pokušaćemo da rad podignemo na viši nivo onoliko koliko je to moguće u ovom trenutku. Maksimalno ćemo se pripremiti, kako bi za zvaničan početak priprema za Olimpijske igre došli što uigraniji'', istakao je Draško Brguljan.

Bonus video: