U Nici počinju pripreme za Olimpijske igre

0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.03.2016. 10:44h

Teroristički napadi u Parizu u novembru prošle godine tada su paralisali Francusku i Evropu, pa je i planirani duel „trikolora” i crnogorskih vaterpolista u Svjetskoj ligi morao da bude otkazan do daljnjeg.

Tražio se prvi slobodan termin nakon Evropskog prvenstva, pa će se meč 2. kola grupe B odigrati večeras u Nici od 19.30 časova.

Crna Gora je u međuvremenu osvojila srebro na EP, ali i upisala dva poraza u Svjetskoj ligi (od Srbije kod kuće i Španije u gostima) koja su je udaljila od borbe za plasman na finalni turnir.

Večerašnji duel zato spada u kategoriju onih koji teško mogu da promijene situaciju na tabeli, ali bez obzira na to, pobjeda je jedina opcija za tim Vladimira Gojkovića.

"Ovom utakmicom počinjemo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. U narednom periodu ćemo imati i zajedničke pripreme sa reprezentacijom Brazila", rekao je Gojković.

Crnogorski vaterpolisti su do sada savladali Španiju (u Igalu), a ako pobijede večeras izjednačiće se sa „crvenom furijom” na drugom mjestu sa po šest bodova. Srbija na prvoj poziciji ima 12, Francuzi nisu osvojili nijedan bod...

"Imali smo problem da se okupimo, jer se u ovom terminu igra redovno kolo mađarske lige, a tu je i povreda Aleksandra Ivovića", istakao je Gojković.

Za duel sa Francuzima Gojković je pozvao: Miloša Šćepanovića, Slavena Kandića, Luku Sekulića, Vjekoslava Paskovića, Antonija Petrovića, Darka Brguljana, Aleksandra Radovića, Bogdana Đurđića, Radovana Latinovića, Filipa Klikovca, Nikolu Vukčevića i Stefana Pješivca.

Bonus video: