Gojković: Jedini cilj je da odigramo dobro

0 komentar(a)
Jadran, Foto: VK Jadran/Facebook
Jadran, Foto: VK Jadran/Facebook
Ažurirano: 12.03.2016. 11:45h

Opšta ocjena učinka Jadran Carina u dosadašnjem dijelu sezone u Ligi šampiona je da je zaslužio koji bod više od dva koliko je osvojio, ali kako vrijeme prolazi šanse Novljana da osjete slast pobjede u evropskoj eliti su sve manje.

Prilike, i to velike, prokockane suu u mečevima kod kuće, a u večerašnjem sedmom kolu tim Vladimira Gojkovića čeka gostovanje jednoj od najboljih ekipa u grupi - Egeru u Mađarskoj.

Eger je trenutno drugoplasirani u grupi A, ali ne brine oko plasmana na fajnl-siks zato što je kao njegov organizator izborio direktno učešće. Mađari su favoriti, a bili su i u prvom međusobnom duelu u Igalu - tada je bilo neriješeno (11:11), s tim što je na kraju Jadran bio taj koji je žalio za trijumfom.

"Igraćemo ozbiljno i pokušati da ostavimo dobar utisak i da pružimo što jači otpor Egeru. Mađarski tim ima nekoliko domaćih reprezentativaca, ima i igrače iz Srbije, kao i našeg Uroša Čučkovića. Mi smo praktičnno otpisani i bez šansi za plasman na finalni turnir, ali ne želimo da dozvolimo bilo kome da dođe lako do bodova protiv nas. Do sada smo u Ligi šampiona to pokazali u gotovo svakoj utakmici", rekao je Gojković.

Golman Slaven Kandić zna da njegov tim čeka težak zadatak.

"Ne treba mnogo trošiti riječi o Egeru, niti možemo da mu prijetimo, jer je veoma kvalitetan protivnik. Mi iz ovakvih i sličnih utakmica možemo samo da naučimo i želja nam je da namučimo rivala i da pokušamo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", istakao je Kandić.

Raspored

Grupa A

Eger - Jadran Carine (16.15)

Olimpijakos - Barseloneta (18.30)

Primorje - Špandau (19.30)

Grupa B

Solnok - Galatasaraj (18.30)

Jug - Pro Reko (20.30)

OSC - Partizan (20.30)

Bonus video: