"Ajkule" u ponedjeljak gostuju Francuskoj u Nici

Meč sa Francuskom je prvobitno trebalo da se odigra 17. novembra prošle godine, ali je odgođen zbog terosrističkih napada u Parizu
66 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Betaphoto
Aleksandar Radović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.03.2016. 12:13h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, objavio je danas spisak igrača za meč sa Francuskom 14. marta u Nici, u drugom kolu B grupe preliminarne faze Svjetske lige.

Na spisku selektora Gojkovića je 13 igrača: Slaven Kandić, Luka Sekulić, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Radovan Latinović, Filip Klikovac, Nikola Vukčević, Stefan Pješivac i Miloš Šćepanović.

"Utakmica će biti odigrana u vanrednom terminu, pa sam imao problema da okupim igrače. Imamo problema i sa povredama, a pogodilo se i da Mađari tog dana igraju redovne utakmice domaćeg šampionata. Zato nećemo moći da računamo na igrače iz Mađarske, dok Mlađan Janović igra meč turskog prvenstva, a Aleksandar Ivović je povrijeđen. U ovom momentu ovo je najbolja ekipa koju smo mogli da sastavimo", rekao je Gojković.

Na poštedi je Predrag Jokić, koji je nakon Evropskog prvenstva odigrao sve utakmice.

"Ovo je ujedno i početak priprema za Olimpijske igre. Pet dana poslije ove utakmice očekuju nas desetodnevne pripreme sa selekcijom Brazila. Tada nas očekuje i novi duel sa Francuskom", kazao je Gojković.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu B grupe preliminarne faze Svjetske lige ostvarila pobjedu i dva poraza.

"Ajkule" su savladale Španiju sa 11:6, a od istog rivala izgubila je 10:8. Drugi poraz "ajkule" su doživjele od Srbije (12:10).

Francuska je bez bodova nakon tri odigrana meča. Meč sa Francuskom je prvobitno trebalo da se odigra 17. novembra prošle godine, ali je odgođen zbog terosrističkih napada u Parizu.

Utakmica u Nici odigraće se u ponedjeljak od 19.30 sati.

Bonus video: