Jug bolji od Jadrana u Igalu

0 komentar(a)
Jadran Carine, Foto: Www.pvkjadran.com
Jadran Carine, Foto: Www.pvkjadran.com
Ažurirano: 04.03.2016. 20:02h

Duel sa velikanom svjetskog vaterpola bio je riješen i prije nego što je počeo - oslabljena ekipa Jadran Carina nije mogla da iznenadi Jug, koji je ubjedljivo slavio na bazenu Instituta „Dr Simo Milošević” (13:6) i potvrdio 1. mjesto, a samim tim i domaćinstvo fajnl-fora.

"Mogli smo bolje, pogotovo u prvoj četvrtini kada smo promašili dvije-tri dobre šanse sa dva metra. Na kraju sam dao priliku svim mlađim igračima, a možda je moglo da završi 11:6 umjesto 13:6", rekao je trener Novljana Vladimir Gojković, koji nije mogao da računa na Aleksu Ukropinu i Vlada Popadića.

Jadran će u polufinalu završnog turnira igrati sa riječkim Primorjem, dok je ostalo da se odluči ko će od sedmostrukih prvaka Evrope biti rival Jugu - Partizan ili Mladost.

"Prvo mjesto ne donosi samo organizaciju fajnl-fora, već i prvu poziciju u hrvatskom prvenstvu. Nijesmo htjeli da sve prospemo ovdje. Jadran je izvanredna mlada ekipa, ali se osjetilo odsustvo Ukropine i Popadića", naglasio je trener Dubrovčana Vjekoslav Kobešćak.

Jadran Carine - Jug 6:13 (0:3, 1:3, 2:4, 3:3)

Herceg Novi - Bazen Instituta „Dr Simo Milošević”. Gledalaca: 200. Sudije: D. Adžić (Crna Gora) i Štampalija (Hrvatska). Igrač više: Jadran Carine 3 (2), Jug 3 (1).

Jadran Carine: Kandić (tri odbrane), Mijušković, Gardašević. Kovačić 2, Vidović, Moskov 2, Banićević, Porobić 2, Radović, Ranđić, Petrovski, Pješivac, Popović, Spajić.

Jug: Bijač (pet odbrana), Macan 2, Fatović 1, Lončar, Merčep, Garsija 1, Marković 1, Ivanković 1, Bautović 2, Perone, Benić 1, Obradović, Popadić, Vrlić 4.

Bonus video: