Krivokapić: EP u Beogradu je nezabilježeno u vaterpolo sportu

68 pregleda 11 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Betaphoto
Vaterpolo reprezentacija Srbije, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 22.02.2016. 18:24h

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić rekao je da je proteklo Evropsko prvenstvo u Beogradu po mnogo toga nezabilježeno u istoriji tog sporta.

"Evropsko prvensto u Beogradu je bilo najveće i najbolje organizovano prvenstvo ikada. Ne samo po tome što je bilo 28 ekipa i što je odigrano 100 utakmica, već zato što se odvijalo u veličanstvenom ambijentu, nezabilježenom kada je u pitanje evropski i svjetski vaterpolo", rekao je Krivokapić.

U Skupštini Grada Beograda danas je održana svečanost za sve timove tehničke organizacije i zvaničnih sponzora, kojima su dodijeljene medalje, plakete i zahvalnice.

"Svi mi zajedno smo pokazali veliko gostoprimstvo i da smo pravi sportski domaćini. Nije bilo nikakvih incidenata i svi su se vratili u svoje države zadovoljni što su bili svjedoci spektakla", rekao je Krivokapić.

On je dodao je za Vaterpolo savez Srbije i Grad Beograd bio veliki izazov da ispuni sve uslove Evropske plivačke unije (LEN) i organizuje Evropsko prvenstvo u sred zime.

"Sve uloženo su nam naši vaterpolositi vratili pobjedom u finalu i osvajanjem zlatne medalje, treći put uzastopno. Veličanstveno su se borili za boje naše zemlje", ocijenio je predsjednik VSS.

Bonus video: