Olimpijakosu se ne prijeti

98 pregleda 1 komentar(a)
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.02.2016. 09:14h

Vaterpolisti Jadran Carina su se vratili u prepoznatljivi pakleni ritam igranja u regionalnom takmičenju i Ligi šampiona.

Nakon dvije vezane utakmice u dva dana (i dvije pobjede) u Splitu protiv POŠK-a i Mornara, crnogorskog šampiona sada čeka novi evropski izazov - danas od 17 časova gostuje Olimpijakosu u Pireju.

Po dva poraza i remija - to je učinak Novljana do sada u Ligi šampiona i teško je očekivati da je baš sada pravi trenutak za prvu pobjedu, jer su Grci veliki favoriti. Olimpijakos je u prva četiri kola upisao trijumf i čak tri remija (sva tri u gostima, protiv Egera, Špandaua i Barselonete), dok je savladao jedino Primorje, i to na svom bazenu.

"Olimpijakos je apsoluti favorit u ovom meču. U pitanju je ekipa koja je uglavnom sastavljena od grčkih reprezentativaca, uz tri odlična stranca i ne možemo da joj prijetimo", rekao je golman Jadrana Slaven Kandić.

Koliko može Jadran nakon iznenadnog odlaska Nikole Janovića protiv ponajboljih ekipa na Starom kontinentu? Pitanje je na koje vjerovatno niko na Škveru u ovom trenutku ne zna odgovor...

"Nismo ni imali mnogo vremena da se pripremimo za ovu utakmicu, jer smo za vikend igrali dva veoma važna duela u Splitu. Ali, idemo u Pirej sa ciljem da pružimo maksimum, jer u ovakvoj utakmici mlada ekipa kao što je Jadran nema šta da izgubi. Na nama je da se borimo i vidimo gdje smo u odnosu na vrhunskog protivnika kakav sigurno jeste Olimpijakos", istakao je Kandić.

Olimpijakos se bori za plasman na fajnl-siks, a u sastavu su većinom igrači koji su predvodili grčku reprezentaciju na EP u Beogradu (gdje su Heleni bili četvrti). Tu su od domaćih igrača Evangelos Delakas, Janis Fudulis, Konstadinos Murikis, Emanuil Milonakis, Angelos Vlahopulos..., kao i iskusni čuvar mreže Josip Pavić, ljevoruki Španac Blai Maljarać i bivši bek Jadrana Džesi Smit.

Parovi - grupa A: Olimpijakos - Jadran Carine (17), Eger - Špandau (19), Primorje - Barseloneta (20);

Grupa B: Jug - Partizan (18), OSC - Galatasaraj (20), Pro Reko - Solnok (20.30).

Bonus video: