Oglasila se Zvezda: Sve je urađeno po pravilniku, a ova liga nema nikakav značaj

0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Reuters
Vaterpolo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2016. 18:44h

Crvena zvezda će gotovo izvjesno biti kažnjena novim oduzimanjem bodova nakon što je i sinoć protiv Vojvodine u regionalnom takmičenju izvela sastav koji navodno nije imao pravo da nastupi.

Sve je počelo u petak u duelu protiv Radničkog u Kragujevcu kada su se u sastavu "crveno-bijelih" našla četvorica igrača kojima liga nije dala zeleno svijetlo da nastupe (među njima je i naš Dragan Drašković), a Zvezda je danas reagovala saopštenjem u pokušaju da pojasni situaciju.

Liga je nakon meča u Kragujevcu kaznila Zvezdu oduzimanjem šest bodova i sa pet hiljada eura.

"Crvena zvezda želi da upozna domaću i sportsku javnost sa novonastalom situacijom, povodom kažnjavanja kluba od strane Regionalne lige, kako bi se stavila tačka na neke spekulacije. Zvezda je uredno prijavila i registrovala igrače, Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića, a sve to izvršeno je po pravilniku krovne organizacije LEN i VS Srbije. Pred utakmicu u Kragujevcu na tehničkom sastanku koji je bio održan sat pred start sudijski par iz Crne Gore po usmenom nalogu Komisije za takmičenje iz Splita nije htio da sudi pomenutu utakmicu. Ista je uredno odigrana sa sudijskim parom iz Srbije i Crvena zvezda je dobila utakmicu rezultatom 8:5.

A što se tiče utakmice između Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu, koja je trebalo da se igra po rasporedu juče, dužni smo da obavijestimo javnost da je sudijski par iz Hrvatske na tehničkom sastanku pred utakmicu napravio i potpisao zapisnik pola sata pred početak sa naznakom da utakmica nije odigrana. Pitamo se - jesu li sudije iz Hrvatske vidovite i imaju li sposobnost predviđanja budućnosti, jer nam nije jasno kako su pola sata prije početka utakmice znali da ona nije odigrana.

Utakmica je uredno počela na vrijeme, u 17.30 časova, ali smo bili primorani da angažujemo sudijski par iz Srbije, jer su arbitri iz Hrvatske brzinom svjetlosti napustili bazen u nepoznatom pravcu.

Meč je završen tijesnom pobjedom Crvene zvezde od 10:9, a Vojvodina, kao i Radnički u prvoj utakmici, nije imao primjedbe na naš sastav", stoji u saopštenju u kojem se još navodi:

"Nadamo se da će gospoda iz UO Regionalne lige, od koje Crvena zvezda nije dobila ni euro i koja nema nikakav takmičarski značaj, jer nema prohodnost ka Ligi šampiona i Kupu Evrope, poštovati pravilnike koje su sami napisali, kao i pravilnike LEN i VS Srbije, što su u obavezi. Napominjemo da Zvezda plaća sama sve troškove učestvovanja i nejasno nam je kako je jedna jaka firma, u ovom slučaju Triglav osiguranje, sponzor lige, a da Zvezda nema od sponzorstva ništa. A pritom je u obavezi da ga reklamira. Ko tu dobija novac?!", stoji u saopštenju beogradskog kluba.

Bonus video: