Jadran pobijedio Mornar u Splitu

5 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Foto: PVK Jadran
Aleksa Ukropina, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 31.01.2016. 19:49h

Nakon ubjedljive pobjede protiv POŠK-a u petak (18:1), Jadran Carine je slavio i na drugom gostovanju u Splitu - nova žrtva Novljana je Mornar (11:8).

Kao što se i očekivalo, bio je ovo mnogo drugačiji meč od onog duela sa POŠK-om, ali je Jadran još jednom pokazao da je jedna od najvećih snaga regionalnog takmičenja i da je plasman na finalni turnir realnost.

Jadran je početkom druge četvrtine poveo sa 5:1, izgledalo je kao da ide ka rutinskoj pobjedi, ali su Splićani reagovali i već do poluvremena prišli na minus dva (7:5).

U dva navrata je kasnije bilo i jedan razlike za crnogorskog šampiona (7:6 i 8:7), a konačan bijeg tim Vladimira Gojkovića je napravio pogocima Nikole Moskova i Stefana Pješivca.

Aleksa Ukropina je bio strijelac četiri gola za Jadran, po dva su postigli Stefan Vidovi i Pješivac, a po jednom su se upisali Moskov, Miroslav Ranđić i Stefan Porobić.

Mornar - Jadran Carine 8:11 (1:4, 4:3, 2:2, 1:2)

Split - Bazen na Poljudu. Sudije: Radičević (Hrvatska), Đurašković (Crna Gora). Igrač više: Mornar 11 (4), Jadran Carine 9 (2). Peterci: Mornar 1 (1).

Mornar: Kačić (15 odbrana), Čagalj, Gluhaić 2, Goreta 4, Ćalić 1, Vrdoljak, Lozina, Buha, Visković 1, Burić, Dužević, Pejković, Podrug, Butić.

Jadran Carine: Kandić (14 odbrana), Ukropina 4, Gardašević, Kovačić, Vidović 2, Moskov 1, Banićević, Porobić 1, Radović, Ranđić 1, Petrovski, Pješivac 2, Popović, Spaić.

Bonus video: