Odbijena Dobudova žalba, ostaje kazna od četiri godine

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je četvorogodišnju suspenziju hrvatskom vaterpolisti Nikši Dobudu zbog kršenja antidoping pravila
0 komentar(a)
Nikša Dobud, Foto: Reuters
Nikša Dobud, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2016. 16:03h

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je četvorogodišnju suspenziju hrvatskom vaterpolisti Nikši Dobudu zbog kršenja antidoping pravila.

Sud u Lozani potvrdio je odluku FINA, koju je potpisao predsednik Mihael Belof, i objasnio da je odbijena Dobudova žalba koju je podnio 3. avgusta prošle godine.

Dobud (30) će tako najvjerovatnije završiti karijeru sa 10 medalja sa reprezentacijom Hrvatske, od kojih su tri zlatne - na Olimpijskim igrama u Londonu (2012), prvenstvu Evrope u Zagrebu (2010) i Svjetskoj ligi u Almatiju (2012).

Jedan od najboljih vaterpolista olimpijskog šampiona kažnjen je prošle godine jer nije ispoštovao doping proceduru poslije utakmice protiv Crne Gore 20. marta u Budvi u okviru Svjetske lige.

Sličan slučaj ima i bivši srpski vaterpolista Nikola Rađen, čija će žalba na četvorogodišnju suspenziju FINA biti razmatrana do kraja januara.

Bonus video: