Brguljan: Olimpijska viza primarni cilj

59 pregleda 6 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Filip Roganović
Draško Brguljan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.01.2016. 11:57h

Cilj vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Beogradu je medalja i olimpijska viza, kazao je crnogorski reprezentativac Draško Brguljan.

Šampionat će od sjutra do 23. januara biti odigran u beogradskoj Kombank areni, a Crna Gora igraće u grupi sa Holandijom, Španijom i Slovačkom.

Brguljan je kazao da se crnogorska reprezentacija dobra pripremala, navodeći da nije bilo puno vremena.

“Novi je i selektor, sa kojim, osim Nikole Janovića, niko do sada nije radio. Moramo se navići na njegov stil rada i zato je dobro što prvo igramo sa Holandijom. Protiv Španije, u drugom kolu, moramo da pružimo maksimum, jer bi nam ta pobjeda donijela lakšeg protivnika u osmini i četvrtfinalu”, kazao je Draško Brguljan u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

Njegov saigrač iz reprezentacije, Predrag Jokić, kazao je da je povreda prošlost i da spremno dočekuje start šampionata.

“Mnogo je kandidata za medalju. Pored tri selekcije koje su već izborile olimpijsku vizu za Rio de Žaneiro - Srbija, Hrvatska i Grčka, ostale će, osim borbe za medalju, imati i motiv više. Sve selekcije su na šampionat stigle sa najjačim mogućim sastavom, traže svoju šansu, jer je mnogo lakše sada izboriti plasman u Brazil”, rekao je Jokić.

On je, komentarišući rivala na startu šampionata, kazao da se protiv Holandije mora maksimalno ozbiljno ući meč.

“Dobrom igrom možemo do pobjede, kojom bi podigli samopouzdanje. To će biti dobra priprema za duel sa Španijom koji će biti odlučujući u grupi za što lakši raspored u nastavku takmičenja”, zaključio je Jokić.

Duel Crne Gore i Holandije počeće u 18 sati i 15 minuta.

Za 12. januar zakazan je duel sa Španijom, dok će dva dana kasnije igrati sa Slovačkom.

Bonus video: