Janović: Želimo da se vratimo u vrh svjetskog vaterpola

57 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janović i Andrija Prlainović, Foto: Reuters
Nikola Janović i Andrija Prlainović, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2016. 13:04h

Kapiten vaterpolo reprezentacije Nikola Janović je imao jasnu poruku pred start Evropskog prvenstva - "ajkule" imaju sve što treba da jure medalju u Beogradu.

"U ime svih igrača mogu da kažem da je sve u najboljem redu što se tiče atmosfere. Imamo homogenost, kakva je potrebna za veliko takmičenje. Ovo je iskusna ekipa, koja ima igrače koji su bukvalno sve osvojili. Želja svih nas je da reprezentaciju vratimo na pravi kolosjek, da se vratimo na svjetski vrh i da tu ostanemo narednih godina", rekao je Janović na konferenciji za medije.

Šta je cilj na EP?

"Cilj je polufinale, na taj način bismo se vratili na pravu stazu. To je najvažnije i prevashodno dobre igre i novi sistem bi trebali da sprovedemo i mislimo da ćemo u tome da uspijemo. Ne treba da imamo alibi, poslije ovoliko godina, to nam ne treba. Svjesni smo da svi očekuju medalju, očekujemo je i mi, ali moramo da shvatimo da naša reprezentacija nije u zenitu, kao što je bila u Pekingu, ili Londonu", istakao je Janović.

Član stručnog štaba Petar Porobić je Srbiju proglasio za prvog favorita.

"Srbija je kao domaćin vjerovatno najveći favorit. Svi znaju njene kvalitete. Jaka je Hrvatska. Italija je ozbiljna, Mađarska na turnirma nije bila na visokom nivou, ali to ništa ne znači. Tu je i Grčka, kao i Španija, koja je veoma opasan protivnik, pogotovo za nas. Veliki broj ekipa pretedenduje na najveći plasman", navodi Porobić.

Bonus video: