Petrović: Ništa se ne mijenja - idemo na medalju

104 pregleda 2 komentar(a)
Antonio Petrović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Antonio Petrović, Budimpešta, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 08.01.2016. 10:38h

Pred crnogorski vaterpolistima su još dva treninga pred put u Beograd, ostale su još samo sitnice koje mogu da se poprave ili nadograde, jer je duel sa Holandijom na startu Evropskog prvenstva praktično tu - već u nedjelju od 16 časova u Beogradskoj areni.

„Ajkule“ su u ponedjeljak i utorak učestvovale na turniru u Dubrovniku, slavile su protiv Njemačke i Brazila, izgubile od Hrvatske, i osvojile prvo mjesto.

Selektor Vladimir Gojković je nakon posljednjeg duela sa „barakudama“ rekao da je „drugo poluvrijeme model kako Crna Gora treba da igra“, a iskusni bek Antonio Petrović najavljuje da će „ajkule“ biti prave u Beogradu.

"Mislim da smo iz priprema do sada izvukli maksimum, a poznato je da smo imali kratko vrijeme, svega nekih 20 dana za rad. Tako je, međutim, bilo i ostalima i vjerujem da smo odradili dovoljno. Ovo do početka prvenstva ćemo iskoristiti da se malo osvježimo i da kroz razgovore i gledanje snimaka zaključimo što treba da se popravi. Bilo je dobro na pripremama, ali može i bolje", rekao je Petrović.

Kada je vaterpolo reprezentacija u pitanju, o ciljevima nekada nije potrebno ni postavljati pitanja. Oni su isti - traži se medalja. Iako je nekada ta želja bila u raskoraku sa realnostima, nacionalni tim je sam sebi postavio visoke ambicije.

"Vjerujemo u sebe i kvalitet koji posjedujemo. On nam daje za pravo da budemo optimisti, ali isto tako znamo da i drugi žele isto. Gdje vidim Crnu Goru u Beogradu? Svakako u borbi za medalju, tu nam je mjesto. Srbija je favorit i zbog snage i zbog domaćeg bazena, potom slijedi nekoliko reprezentacija približnog kvaliteta. Ipak, rano je za priče i kalkulacije. Mi treba prvo da mislimo na Holandiju, potom na Španiju i Slovačku u grupi. Moramo da taj posao odradimo kako se očekuje i da onda dočekamo spremni nokaut fazu. Mečevi u eliminaciji su mač sa dvije oštrice, postoje protivnici koje bismo dobili u pet mečeva četiri puta glatko, ali jednom može da se okrene sve. Zato je potrebno da budemo oprezni", istakao je Petrović.

Srbija i Hrvatska, kao i Grčka, već su obezbijedile plasman na Olimpijske igre preko Svjetske lige i Svjetskog prvenstva.

U tom smislu su svakako rasterećeniji od ostalih timova, ali na veliko takmičenje ne ide niko da bude epizodista.

"Oni su sve stavili u službu Olimpijskih igara i sigurno da neće osjećati taj pritisak koji imamo mi, Mađari, Italijani... Ali, u pitanju su velike reprezentacije, kod njih nema kalkulacija. Srbija će, konkretno, kao domaćin sigurno goreti od želje da osvoji titulu", kaže bek riječkog Primorja i osvrnuo se na Hrvatsku, posljednjeg protivnika Crne Gore pred EP:

"Dolaze u Beograd sa dosta promjena, nema Obradovića i Muslima, u 13 je „upao“ bivši centar Primorca Boris Pavlović. I dalje su jaki, a moramo i da pomenemo Njemace, potencijalnog nam rivala u četvrtfinalu na EP. Ona je u Dubrovniku ostavila odičan utisak", dodao je Petrović, povratnik u nacionalni tim nakon godinu pauze.

"Spreman sam, prijala mi je pauza", zaključio je bivši prvak Evrope sa Primorcem.

Bonus video: