Boris Zloković završio karijeru

"Hvala svim saigračima, trenerima, upravama klubova gdje sam igrao, svima koji su me pratili i podržavali. Posebno želim da se zahvalim mom matičnom klubu Jadran i njegovoj upravi, jer su mi najviše pružili još od prvih dana kada sam došao na Škver", kazao je Zloković
527 pregleda 12 komentar(a)
Boris Zloković, Foto: Reuters
Boris Zloković, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2015. 10:47h

Proslavljeni crnogorski vaterpolo reprezentativac i član Jadrana Boris Zloković odlučio je da završi karijeru, nakon više od godinu dana bezuspješnog liječenja povrede desnog ramena.

PVK Jadran se u saopštenju zahvalio Zlokoviću na svom doprinosu uspjesima kluba, kao i crnogorskog vaterpola uopšte.

"Poslije 24 godine bavljenja vaterpolom, od kojih 17 godina kao prvotimac, odlučio sam da završim igračku karijeru. Povreda desnog ramena koju sam zadobio na utakmici prošle godine me spriječila da krunišem karijeru nastupom za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Brazilu iduće godine. To će, uz Olimpijske igre u Atini 2004. godine, biti druga Olimpijada koju preskačem zbog povrede. Ali i to je dio sporta", kazao je Zloković.

"Vaterpolo mi je pružio i omogućio puno. Da od devete godine budem dio porodice koja se zove PVK Jadran, da steknem puno prijatelja, osjetim trenutke velikih, istorijskih pobjeda, priliku da igram u najvećim evropskim klubovima, da bar na kratko obradujem naciju... Osvojene medalje i titule me motivišu da u budućnosti, koliko budem mogao, doprinesem da nove generacije realizuju ciljeve koji su mi izostali kao igraču - medalja Crne Gore na Olimpijskim igrama i Liga šampiona sa Jadranom.

"Zato me i raduje dolazak Vladimira Gojkovica na mjesto selektora, jer smatram da zbog njegovog poznavanja vaterpola, iskustva sa velikih takmičenja, posvećenosti, vjeri i hrabrosti, crnogorski vaterpolo ima svijetlu budućnost. Vrijeme radi za njega".

"Ovu priliku koristim da se zahvalim svim saigračima, trenerima, upravama klubova gdje sam igrao, svima koji su me pratili i podržavali. Posebno želim da se zahvalim mom matičnom klubu Jadran i njegovoj upravi, jer su mi najviše pružili još od prvih dana kada sam došao na Škver, ali najviše zahvalnosti dugujem mojoj porodici, mojim najbližima, jer su me podržavali i bili uz mene i poslije poraza i poslije pobjeda", zaključio je Zloković.

Iz PVK Jadran su saopštili da će se na adekvatan način oprostiti od igračke karijere jednog od najtrofejnijih i najboljih igrača kluba.

Bonus video: