Ivović: Očekivanja pred EP su velika

0 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.12.2015. 13:49h

Vaterpolo reprezentacija je u četvrtak završila prvi dio priprema za Evropsko prvenstvo, vratila se iz Zadra, i rad nastavlja u Budvi.

Pred EP u Beogradu favoriti su uglavnom isti, a bek “ajkula” Aleksandar Ivović vjeruje da Crna Gora u glavnom gradu Srbije može da ispuni cilj - osvoji medalju i obezbijedi olimpijsku vizu.

"Biće mnogo teško u Beogradu, ali kao i uvijek - optimista sam. Odradili smo dosta u Zadru, prije svega na fizičkom planu. To je i bio cilj, da se ekipa fizički podigne. Dosta se radilo, treninzi su bili teški i iscrpljujući. Radili smo u teretani svaki dan, po dva sata prijepodne i uveče. Podvukao bih da su pripreme bile jako uspješne. Sada polako počinjemo sa tehničko-taktičkim treninzima", rekao je Ivović za zvanični sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

As Pro Reka je prije nekoliko dana dobio nagradu za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru Cnogorskog olimpijskog komiteta.

"Svakako da je to velika satisfakcija za mene. To mi je drugo priznanje nakon 2007. godine i uvijek sam težio tome da budem konstantan u sportu. Ova nagrada je pokazatelj da sam u tom razmaku od osam godina imao još neke rezultate. Jedino što me ne raduje je to što priznanje nije došlo kao rezultat nekog velikog reprezentativnog uspjeha, već klupskog", kazao je Ivović.

Evropsko prvenstvo startuje 10. januara i ima dovoljno vremena da naš nacionalni tim odradi planirano...

"U Budvi ćemo nastaviti da radimo na fizičkoj spremi, jer smo za to u Zadru imali samo pet, šest dana. Da ponovimo i neke stvari što se tiče igre, a u Herceg Novom nas već čeka Brazil sa kojim ćemo odraditi sparing utakmice", istakao je selektor Crne Gore Vladimir Gojković i nastavio:

"U Zadru smo odradili sve što je trebalo, bazen, hotel i teretana su bili povezani jako dobro. Sproveli smo plan, jer su igrači došli sa raznih strana, sa različitim nivoom spreme. Pokušali smo da ih približimo i mislim da smo u tome uspjeli. I sada u Budvi i Herceg Novom nastavljamo sa maksimalnim radom", rekao je Gojković i dodao da se situacija sa povrijeđenim igračima popravila i da svi treniraju punim intenzitetom.

Bonus video: