Nikola Janović: Želimo do polufinala na EP

70 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Filip Roganović
Nikola Janović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.12.2015. 12:00h

Crnogorski vaterpolisti polako privode kraju prvi dio priprema u Zadru, a kapiten Nikola Janović nema dilemu - "ajkule" će Evropsko prvenstvo u Beogradu, koje startuje 10. januara, dočekati u pravoj formi.

"Zaista radimo jako naporno, kao što je uvijek na početku priprema. Ovih šest dana u Zadru su nam praktično jedini period gdje možemo da sakupimo snagu, da spremimo taktiku, jer nas nakon toga očekuje nekoliko sparing utakmica sa Brazilom u Herceg Novom. Početkom 2016. imamo turnir u Dubrovniku i to je to pred put u Beograd. Nemamo puno vremena za pripremu, ali sam optimista", rekao je Janović.

Problemi oko sastava su postali praktično zaštitni znak nacionalnog tima, a ni ovog puta stvari nisu drugačije. Najviše muke selektor Vladimir Gojković ima na poziciji centra, jer se i dalje oporavljaju Saša Mišić i Filip Klikovac.

"Imamo problema, pogotovo centri, ali su i oni u trenažnom procesu, iako rade smanjenim intezitetom. Darko Brguljan ima povredu ramena. Nadamo se da će do Evropskog prvenstva sanirati povrede i da ćemo u Beogradu nastupiti u najjačem sastavu", kazao je Janović.

Crna Gora u Beogradu u grupi igra sa Španijom, Holandijom i Slovačkom. Duel sa Špancima u drugom kolu odrediće koja će ekipa proći u osminu finala kao prvoplasirana, što bi, prema očekivanjima, moglo da olakša put do medalje.

"Mi ne bježimo od očekivanja, uvijek imamo velike ambicije. Od osamostaljenja Crne Gore vaterpolo reprezentacija ne samo da je učestvovala na svim velikim takmičenjima, već je godinama u svjetskom vrhu. To želimo i ovog put. Nadamo se i jako želimo da dođemo do polufinala i da se borimo za medalju", istakao je stariji od braće Janović.

Ipak, posao nije lak.

"Znamo da neće biti jednostavno, jer u grupi imamo ozbiljnog protivnika kakav je Španija. No, najbitnije od svega je da se mi kao ekipa na ovim pripremama malo homogenizujemo. Sa iskustvom i kvalitetom naših igrača možemo da se nadamo dobrom rezultatu u Beogradu", zaključio je Janović.

Naši vaterpolisti će u Zadru ostati do četvrtka.

Bonus video: