Brguljan: Francuska je tim u razvoju, ali mi se pitamo

Meč u Troi se igra sjutra od 20 časova
128 pregleda 0 komentar(a)
vaterpolo crna gora italija draško brguljan, Foto: Filip Roganović
vaterpolo crna gora italija draško brguljan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.12.2018. 16:52h

Crnogorski vaterpolisti su sinoć u Trou, gdje će u utorak od 20 sati igrati sa Francuskom meč trećeg kola grupe C FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama.

"Neće biti lako, jer nam nedostaje nekoliko igrača u odnosu na Italiju. Bez obzira na to mislim da smo bolja ekipa, imamo obavezu da pobijedimo i da se plasiramo na završni turnir Evropa kupa, ujedinjenog takmičenja sa Svjetskom ligom. Francuska je dobra ekipa, ima određeni kvalitet, ekipa je u razvoju. Njihov selektor Nenad Vukanić nas odlično poznaje, radio je godinama sa nama. I odatle nam prijeti najveća opasnost. Kvalitetniji smo, i nadam se da pobjeda neće doći u pitanje", rekao je kapiten Draško Brguljan.

"Ajkule" su na startu takmičenja savladale Italiju nakon peteraca 11:8, dok je Francuska poražena od "azura" 12:3.

"Lijepo je opet biti sa momcima, uvijek je velika čast igrati za reprezentaciju. Što se tiče Francuza, igraju mnogo bolje nego ranijih godina. Njihov selektor nas odlično poznaje, dobro je posložio ekipu i neće biti lako. Ipak, ako budemo na pravom nivou, pobjeda neće izostati", istakao je Vidović.

Crna Gora će igrati u sastavu: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Dragan Drašković, Marko Petković, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Jovan Sarić, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Đuro Radović, Nikola Murišić, Slaven Kandić.

Bonus video: