Gojković u Zadar vodi 20 kandidata za šampionat u Beogradu

''Za pripreme u Zadru odredili smo 20 igrača od kojih ćemo odabrati 13 za Evropsko prvenstvo u Beogradu, naglasio je selektor Gojković
71 pregleda 9 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2015. 12:55h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za pripreme u Zadru od 18. do 23. decembra, koji konkurišu za Evropsko prvenstvo u Beogradu (od 10. do 23. januara).

Gojković je pozvao 20 igrača, a na spisku su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Uroš Čučković, Darko Brguljan, Aleksandar Radović,Mlađan Janović, Nikola Janović, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Filip Klikovac, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović, Antonio Petrović, Nikola Vukčević, Luka Sekulić, Zdravko Radić, Stefan Pješivac, Stefan Vidović i Bogdan Đurđić.

''Za pripreme u Zadru odredili smo 20 igrača od kojih ćemo odabrati 13 za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Odabrali smo ono najbolje što imamo u ovom trenutku. Tu je i golman Zdravko Radić koji nije bio sa nama kroz mečeve preliminarne faze Svjetske lige. Na spisku su i Saša Mišić i Filip Klikovac. Mišić se oporavio i on je sinoć odigrao utakmicu Eurokupa. Klikovac je još uvijek pod znakom pitanja, i tek drugog, trećeg dana priprema u Zadru imaćemo jasniju sliku kada je on u pitanju. Nadam se da će se oporaviti. Ista situacija je i sa Vjekoslavom Paskovićem, i njih dvojica su pod većim znakom pitanja nego ostali'', kazao je selektor Vladimir Gojković.

Naši vaterpolisti će u Zadru imati deset treninga.

"Nakon toga od 25. do 27. decembra radićemo u Budvi, odakle se selimo za Herceg Novi, gdje ćemo do Nove godine odraditi pripreme sa selekcijom Brazila. Poslije Nove godine nas očekuje turnir u Dubrovniku na kojem će pored domaćina i nas učestvovati Njemačka i Brazil. Nakon toga još dva-tri treninga u Budvi i 9. januara putujemo za Beograd'', zaključio je Gojković.

Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.

Podsjećamo, Crna Gora je u grupi A sa Holandijom (10. januar od 18:15h), Španijom (12. januar 18:15h) i Slovačkom (14. januar 18:15h).

Bonus video: