Jadran prokockao trijumf: Eger izvukao bod u Igalu

0 komentar(a)
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 16.12.2015. 18:29h

Prošao je još jedan, ukupno treći meč u četiri kola, nakon kojeg vaterpolisti Jadran Carina mogu da žale za pobjedom.

Trijumf je bio praktično nadohvat ruke - Novljani su remizirali sa Egerom (11:11) i podjeli bodova mnogo više mogu da se raduju gosti iz Mađarske, koji su u Igalo stigli kao favoriti.

Crnogorskom šampionu je ovo drugi remi, nakon što je kod kuće odigrao bez pobjednika sa Špandauom, a ima i dva poraza (od Primorja na svom bazenu i Barselonete u Kataloniji).

Jadran zaista ima razloga da žali za trijumfom u ovoj utakmici, jer je promašio mnogo šansi i propustio priliku da izbjegne neizvjesnu završnicu.

Posljednji zicer na meču, od ukupno tri velika koliko je imao Jadran, nije iskoristio Stefan Vidović, i to kod rezultata 11:10 - promašio je kontranapad, sam oči u oči sa golmanom, na tačno minut i 40 sekundi prije kraja. Nadmudrio ga je srpski golman Branislav Mitrović...

Kazna je morala da uslijedi, a viđena je svega dvadesetak sekundi, kada je Norbert Hošnjanski u sovm stilu matirao Slavena Kandića i potpisao remi.

Nikola Janović je sa četiri gola (jedan iz peterca) bio najefikasniji u sastavu Jadrana, Miroslav Ranđić i Stefan Pješivac su se upisali po dva puta, a po jednom su mrežu Egera tresli Aleksa Ukropina, Vladan Spaić i Vidović.

Tim sa Škvera je tako ostao na posljednjem mjestu u grupi A sa dva boda, a Liga šampiona se nastavlja u februaru naredne godine. Prvi protivnik Jadranu u 2016. na međunarodnoj sceni biće Olimpijakos u Pireju.

Rezultati

Grupa A

Jadran Carine - Eger 11:11

Ranije

Barseloneta - Olimpijakos 9:9

Špandau - Primorje 9:9

Tabela: Barseloneta, Primorje 7, Olimpijakos 6, Eger 5, Špandau 3, Jadran Carine 2.

Grupa B

Galatasaraj - Solnok 7:14

Partizan - OSC 5:4

Ranije

Pro Reko - Jug 14:6

Tabela: Pro Reko 12, Jug, Solnok 9, Partizan 6, OSC, Galatasaraj 0.

Jadran Carine - Eger 11:11 (3:3, 5:3, 2:3, 1:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Špigel (Njemačka), Švarc (Izrael). Igrač više: Jadran Carine 8 (5), Eger 8 (5). Peterci: Jadran Carine 1 (1), Eger 1 (1).

Jadran Carine: Kandić (13 odbrana), Ukropina 1, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Moskov, Banićević, Janović 4, Spaić 1, Ranđić 2, Petrovski, Pješivac 2, Popović.

Eger: Mitrović (sedam odbrana), Anjal, P. Biroš 2, Čučković, Hošnjanski 3, Lorinc, Ćuk 2, Sivoš 2, Erdelji 2, Vapenski, Bedo, B. Biroš, Čoma.

Bonus video: