Jadran čeka bezbrižni Eger

0 komentar(a)
Jadran Carine, Foto: Radoje Milić/Facebook
Jadran Carine, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 16.12.2015. 10:48h

Nakon tri kola Jadran Carine ima bod u grupi A Lige šampiona, a šanse da stanje na tabeli popravi poslije 4. runde baš i nisu velike - u Igalo stiže Eger (18 časova), jedan od favorita u grupi.

Mađari u suštini grupu i ne moraju da igraju punom snagom, jer kako god da se ona završi nastupiće na finalnom turniru - plasman na fajnl-siks su ostvarili po automatizmu kao njegovi organizatori. Eger, čiji je član naš reprezentativac Uroš Čučković, do sada je upisao po pobjedu, remi i poraz - izgubio je od Primorja, bod osvojio protiv Olimpijakosa i savladao Barselonetu.

"Ovo je još jedna utakmica u kojoj je naš protivnik veliki favorit. Eger je po meni u rangu Primorja u našoj grupi i to su dva favorita. Mađari su prije nekoliko dana osvojili domaći Kup, u dobroj su seriji rezultata i nema sumnje da dolaze ovdje da nastave niz. Jasno je da je Eger favorit u ovom meču, a na nama je da se što jače suprotstavimo i pokušamo da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Protiv Primorja i Špandaua na svom bazenu nismo imali ni sreće, i ne znam je li realno očekivati da će se sada sve vratiti protiv ekipe kakva je Eger", rekao je Nikola Janović.

Najiskusniji igrač Novljana ne vjeruje da će Eger danas biti rasterećen, bez obzira na to što nema rezultatski imperativ.

"Oni su ozbiljna ekipa, skup odličnih igrača, plus su u odličnoj formi. Siguran sam da će i ovaj meč shvatiti ozbiljno, jer su u naletu i neće dozvoliti da im jedna utakmica utiče na samopouzdanje koje se gradi dobrim rezultatima", dodao je Janović.

Kako god da se završi ovaj duel, Jadran ima mnogo razloga za zadovoljstvo u ovoj 2015. godini.

"Mi smo ciljeve za ovaj dio sezone ispunili, čak ih i nadmašili. Osvojili smo Kup Crne Gore i to je ono što smo planirali, dok smo plasmanom u Ligu šampiona napravili veliki rezultat. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Što se Lige šampiona tiče, upali smo u veoma jaku grupu gdje je svaki bod dobar, a do kraja ćemo pokušati da popravimo utisak", ističe Janović.

Raspored

GRUPA A

Jadran Carine - Eger 18.00

JUČE

Barseloneta - Olimpijakos 7:7

SUBOTA

Špandau - Primorje 9:9

GRUPA B

Galatasaraj - Solnok 19.00

Partizan - OSC 20.00

SUBOTA

Pro Reko - Jug 14:6

Bonus video: