Budva protiv Jadrana: Novljani favoriti za peti trofej u nizu

0 komentar(a)
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Jadran, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 05.12.2015. 11:11h

Čini se da i ove sezone treba da se dogodi čudo pa da vaterpolisti Jadran Carina ne nastave dominaciju u domaćim okvirima. Novljani su jedini ozbiljan klub u Crnoj Gori, preostala tri su u ovom trenutku daleko, pa je u finalu Kupa dosta toga jasno.

Za trofej će se, kao i prošle sezone, boriti Jadran i Budva, a koliko timu sa Škvera leži ovo takmičenje govori i to da su ga osvajali četiri godine zaredom.

Bez dileme, Jadran je favorit da slavi i peti put, ali Budvi niko ne može da oduzme pravo na nadu. A kolike su joj šanse vidjeće se večeras (19 časova) kada je domaćin u prvom finalnom susretu.

Jadran je u polufinalu lako izašao na kraj sa Katarom (u dva meča je bilo skoro 30 golova razlike), Budvani su bili bolji od Primorca (trijumf i remi), pa je ovo finale sudar trenutno dva najbolja crnogorska tima.

"Jadran je na papiru bolja ekipa od nas, prije svega mislim zbog prisustva iskusnog Nikole Janovića. Novljani su favoriti, to je svima jasno, ali ćemo mi uraditi sve da se dokažemo, pogotovo na svom bazenu. U Budvi moramo da pokažemo da se mi pitamo i veoma smo motivisani pred ovo finale. Svi se nadamo povoljnom rezultatu", rekao je Bogdan Vujašević.

Jadran je šest puta u nezavisnoj Crnoj Gori podizao pehar u ovom takmičenju (prve dvije godine i posljednje četiri), Budvani su se radovali dva puta (2008/09, 2010/11), dok je jednom osvajač bio Primorac - Kotorani su trijumfovali u sezoni 2009/10.

"Spremni smo da odgovorimo Budvi, jer vjerujemo da će kao domaćin biti motivisana da nas savlada u prvom meču. Ipak, ako naš pristup utakmici bude pravi mislim da naš protivnik nema šta da traži. Mi se pitamo u ovom finalu", istakao je Jadranov Nikola Moskov.

Revanš se igra u ponedjeljak, takođe u 19 časova.

Bonus video: