Crna Gora u aprilu protiv Francuske igra u Nikšiću?

90 pregleda 9 komentar(a)
Bazen u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Bazen u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.12.2015. 13:23h

Kako sada stvari stoje 15. aprila naredne godine bi se na bazenu u Nikšiću igrao meč protiv Francuza u Svjetskoj ligi.

To je rečeno prilikom obilaska radova na rekonstrukciji nikšićkog bazena predstavnika Vaterpolo saveza Crne Gore i Opštine Nikšić.

„Neka dinamika koju smo planirali je da će se krajem marta, početkom aprila, završiti svi radovi. U narednih dvadesetak dana biće završeni radovi na podnom grijanju, kao i preostali radovi na postavljanju keramike oko bazena, a za nekoliko dana raspisaćemo i tender za bazensku termo-tehniku. Ako se sve predviđeno ispoštuje, planiramo da na ovom bazenu reprezentacija dočeka Francusku”, kazao je predsjednik Opštine Veselin Grbović.

Izgradnja bazena biće i dobra mogućnost da plivački i vaterpolo sport u Crnoj Gori povećaju bazu reprezentativaca.

„Očekujem da ćemo najzad imati i djecu iz Nikšića u mlađim reprezentativnim selekcijama, što bitno povećava tu bazu, jer znamo da nam je to problem i da imamo vrlo mali broj igrača na raspolaganju. Sigurno da ovakav objekat daje mnogo više prostora i reprezentaciji i savezu za rad i za napredak”, kazao je selektor vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković.

On je priznao da radovi na zatvorenom 50-metarskom bazenu izgledaju mnogo bolje od onoga što je očekivao i izrazio je nadu da će isti biti završeni u planiranom roku.

„Biće to veliki bazen sa teretanom i njegovom rekonstrukcijom dobićemo prostor koji umnogome povećava uslove i obim rada za veći broj kandidata, što za reprezentaciju, što za klubove. Nadam se da ćemo ovdje moći ozbiljno da radimo i da se pripremamo za svako veliko takmičenje“, kazao je Gojković.

Rekonstrukcijom bazena biće smanjeni i troškovi grijanja koji ne bi trebalo da budu veći od 100 hiljada eura na godišnjem nivou.

Ukupna vrijednost radova na bazenu, koji je izgrađen 1972. godine za potrebe svearmijskih igara, iznosi oko 1,2 miliona eura.

Bazen je bio u funkciji samo dva puta po pola godine, 2000 i 2001. godine, nakon čega je zatvoren, a prije nekoliko godina i pretvoren u dvoranu malih sportova.

Bonus video: