Gojković: Samo u prvoj četvrtini smo parirali na pravi način

69 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.12.2015. 21:39h

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo nakon poraza od Srbije (12:10) u derbiju Svjetske lige.

"Samo u prvoj četvrtini smo parirali na pravi način. Na kraju smo se vratili čvrstom odbranom koju smo stabilizovali. Međutim, nije bilo realno da se protiv ekipe kakva je Srbije vratimo poslije pet golova zaostatka. Ostaje nam dosta toga da analiziramo, a nemamo puno vremena. Moramo da smanjimo broj primljenih golova, a s druge strane znamo da imamo dosta kvaliteta u napadu", rekao je Gojković.

Pogotovo u oči upada veliki broj golova na obje strane.

"Mnogo smo primili, čak 12, ali smo i dali 10. Takva je utakmica bila, a i moramo da pomenemo da se igra na 25-metarskom bazenu, da je mnogo lakše doći u situaciju da se šutira, a Srbija ima šutere nevjerovatne klase", istakao je Gojković.

A selektor Srbije Dejan Savić je hvalio svoj tim.

"Početak nije bio idealan ni za jedne ni za druge. Mislim da smo razliku napravili izvanrednom odbranom s igračem manje i dobrim ritmom u trećoj četvrtini riješili pobjednika. Želim da istaknem sjajnu atmosferu, okršaj dvije velike i kvalitetne reprezentacije i najvažnije - bio je odličan vaterpolo. Kažete da smo imali sreće kod šuta Crne Gore kada je pogađala okvir gola? Mislim da u sportu ništa nije stvar sreće, već treninga", istakao je Savić.

Bonus video: