Crna Gora izgubila od Srbije: Derbi je bio pravi samo 10 minuta

65 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Ivović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.12.2015. 18:37h

Crna Gora je jednostavno naletjela na boljeg - to je jasno kao dan nakon duela protiv Srbije u Svjetskoj ligi.

Poraz je u tom slučaju, pogotovo kada "ajkule" poklone protivniku skoro četvrtinu i po, neminovan - tim Vladimira Gojkovića je u derbiju Svjetske lige u Budvi poražen od Srbije rezultatom 12:10.

Crnogorski vaterpolisti su podbacili u drugoj i u većem dijelu treće četvrtine, pa je u jednom trenutku čak izgledalo i da im prijeti težak poraz, jer je Srbija u posljednja dva minuta treće dionice došla do najvećih plus pet - 9:4.

Naš nacionalni tim je pokazao dva lica - u prvoj četvrtini je vodio (3:2), a može se reći da u prvom poluvremenu nije ni imao sreće, jer je čak sedam puta pogađao prečku ili stativu gola odličnog Branislava Mitrovića.

Srbija je taj početni nalet domaćina izdržala i potom pokazala klasu - serijom 5:0 u drugoj i početkom treće četvrtine povela je sa 7:3 i samo potvrdila mišljenje mnogih da u Crnoj Gori do sada nije gostovala tako moćna ekipa kao što je ova koju s klupe predvodi Dejan Savić.

Nakon tih 7:3 Crna Gora je prekinula prazan hod od gotovo 11 minuta (ukupno 10,51) bez pogotka kada se upisao Aleksandar Ivović...

Posljednji trzaj Gojkovićev tim je imao u posljednjoj četvrtini, na polovini tih osam minuta je bilo 11:8 za "delfine", imala je i napad da smanji na dva razlike, ali ga je olako prokockala.

Poraz je bio već izvjestan, utisak je da je i Srbija kasnije samo odrađivala posao, dok su se naši vaterpolisti trudili da poprave utisak. U tome su uspjeli i na kraju potpisali poraz koji je sasvim prihvatljiv od 12:10.

Publika u Budvi, koje je bilo više nego ikada na ovom bazenu, nije mogla da vidi pobjedu Crne Gore, ali makar nije otišla nezadovoljna, nakon svih bravura koje su joj ponudili lideri obje ekipe.

Prednjačio je Filip Filipović, strijelac četiri gola, koja je postigao s nevjerovatnom lakoćom. Andrija Prlainović je postigao tri, a dva puta se upisao 20-godišnji Gavril Subotić, nesuđena uzdanica naše reprezentacije.

Kod Crne Gore, najefikasniji je bio Ivović (tri), Draško Brguljan je postigao dva...

Crna Gora - Srbija 10:12 (3:2, 0:4, 2:3, 5:3)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 1.000. Sudije: Bjanki (Italija), Nikolas (Grčka). Igrač više: Crna Gora 13 (3), Srbija 10 (4).

Crna Gora: Šćepanović (pet odbrana), Draško Brguljan 2, Vidović, Petrović, Čučković 1, Sekulić 1, M. Janović 1, N. Janović 1, Ivović 3, Vukčević 1, Pješivac, Jokić, Lazović.

Srbija: B. Mitrović (10 odbrana), Mandić 1, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, Pijetlović 1, Subotić 2, Aleksić, Toholj, Filipović 4, Prlainović 3, Mitrović, Rističević.

Bonus video: