Janović: Vrhunski meč u kojem želimo da trijumfujemo

Duel "ajkula" i "delfina" u Budvi počinje u 18 časova
0 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 30.11.2015. 18:36h

Sjutra se igra derbi 3. kola Svjetske lige - Crna Gora u Budvi dočekuje Srbiju.

Cilj "ajkula" je, iako su u oslabljenom sastavu, da upišu pobjedu protiv jakog rivala koja bi ih približila plasmanu na finalni turnir.

"Srbija dolazi u praktično najjačem sastavu, a mi ne možemo da ne kažemo da smo dosta oslabljeni neigranjem nekih ključnih igrača. Hendikepirani smo izostankom standardnih reprezentativaca, neigranjem centarskog para Mišić-Klikovac, neće igrati Aleksandar Radović, Darko Brguljan, a kako sada stvari stoje i Vjekoslav Pasković. Ali, ne tražimo alibi, ovo je utakmica koja se rijetko gleda", rekao je kapiten Crne Gore Nikola Janović i nastavio:

"Biće to na jednom mjestu skup velikog broja vrhunskih igrača koji su godinama u vrhu svjetskog vaterpola. Vjerujem da će to biti izuzetan meč za gledanje. Naravno da ćemo dati maksimum i da ćemo pokušati da pobijedimo. Suvišno je govoriti o kvalitetima Srbije, to su aktuelni evropski i svjetski prvaci, reprezentacija koja igra najbolji vaterpolo u ovom trenutku. S druge strane, mi želimo da opet budemo najbolji i u tome je draž vrhunskog sporta. Svakako, ovo će biti dobra uvertira za Evropsko prvenstvo u Beogradu, a nadam se i za Olimpijske igre u Riju", poručio je Janović.

Bonus video: