Duel prvoplasiranih: Jadran protiv Juga u Dubrovniku

0 komentar(a)
Stefan Pješivac, Foto: Radoje Milić/Facebook
Stefan Pješivac, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 20.11.2015. 12:29h

Jadran Carine je na dobrom putu da se plasira na finalni turnir regionalne lige, posljednje pobjede nad Crvenom zvezdom i Partizanom u gostima su dodatno povećale šanse, pa rezultat sa večerašnjeg gostovanja velikanu u konačnom zbiru i ne bi trebalo da igra veliku ulogu.

Novljani idu u Dubrovnik na megdan Jugu, vječitom favoritu na Jadranu i timu koji i ove sezone uz Primorje predstavlja najjaču snagu u ligi.

Jug i Jadran trenutno drže prva dva mjesta (Hrvati imaju sve trijumfe), s tim što su jedine dvije ekipe u takmičenju koje su do sada odigrale svih osam utakmica. Velikan iz Gruža ima 24, Jadran tri boda manje...

"Meč protiv Juga će biti veoma zahtjevan, jer igramo sa jednom od najboljih ekipa u Evropi. U pitanju je posljednja utakmica prvog dijela regularnog dijela sezone i želimo da se dokažemo u Dubrovniku. Ako ispoštujemo plan, nije nemoguće ni da iznenadimo favorita", rekao je centar Jadrana Stefan Pješivac.

Da li plasman na F4 može da dođe u pitanje? Mladi sidraš vjeruje da je Jadran previše ozbiljan tim da bo dozvolio tako nešto.

"Rano je reći, ali mislim da smo na pravom putu da obezbijedimo plasman na finalni turnir. Uvijek je moguće da dođe do iznenađenja, a na nama je da to ne dozvolimo", istakao je Pješivac.

U osam odigranih mečeva u sezoni Jadran ima sedam pobjeda i poraz. Jedini tim koji je do sada savladao izabranike je Primorje, koji je bio bolji u Igalu.

Parovi 9. kola

Jug - Jadran Carine (19)

POŠK - Crvena zvezda (18.30)

Vojvodina - Mladost (19)

Mornar - Partizan (20.15)

Radnički - Primorje (20.45)

Bonus video: