Odvratan napad: LEN osudio incident u Splitu - sport ne dijeli, već spaja

Predsjednik LEN-a Paolo Bareli naveo je da su evropski vodeni sportovi "uvek dijelili vrednosti međusobnog razumijevanja i prihvaćanja nacija"
1650 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandro Kralj izlazi iz mora nakon napada, Foto: Printscreen
Aleksandro Kralj izlazi iz mora nakon napada, Foto: Printscreen

Evropska plivačka federacija (LEN) najoštrije je danas osudila incident u Splitu, u kome su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

"Iako se ovaj odvratan napad dogodio na događaju koje ne organizuje LEN, smatramo da je potrebno naglasiti koliko je važno spriječiti bilo šta slično u budućnosti, posebno zbog toga što će Split biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2022. godine", navodi se u saopštenju LEN-a.

Predsjednik LEN-a Paolo Bareli naveo je da su evropski vodeni sportovi "uvek dijelili vrednosti međusobnog razumijevanja i prihvaćanja nacija".

"Sport ujedinjuje, ne dijeli. Sportisti i timovi mogu biti rivali, ali nikada neprijatelji. LEN je posvećen primjeni ovih principa i očekuje da ih svi poštuju, uvijek i svuda", izjavio je Bareli.

LEN čeka ishod istrage i "snažno vjeruje da neukusni čin manjine neće uticati na mirne sportske odnose Srbije i Hrvatske, dvije velike vaterpolo nacije".

Takođe, navodi se da će se "narednih mjeseci i godina organizovati još velikih događaja u mirnoj i fer atmosferi".

Bonus video: