Jadran izgubio od Barselonete

Novljani upisali drugi poraz u eliti
51 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 11.11.2015. 19:55h

Jadran Carine nije imao šansi u Barseloni - Barseloneta je slavila rezultatom 15:10 i nanijela Novljanima drugi poraz u Ligi šampiona, nakon što ih je na startu savladalo Primorje u Igalu.

Odbrana tima sa Škvera, iako je njegov zaštitni znak, nije bila na nivou, jer je za svega 16 minuta primila 10 golova. Tako je duel u Kataloniji riješen prije nego što je iko mogao da pretpostavi - već na poluvremenu kada je domaćin imao plus šest (10:4).

Istina, Jadran je živnuo u nastavku, odličnom serijom prišao na minus četiri (11:7), ali je bio suviše daleko od šanse da ugrozi trijumf Barselonete, koja je prije dvije godine bila prvak Evrope...

Kako god, Jadran plaća cijenu neiskustva, ekipe u Evropi kažnjavaju sve greške, za razliku od protivnika u regionalnom takmičenju.

Po dva gola za crnogorskog šampiona postigli su Stefan Pješivac, Miroslav Ranđić i Stefan Vidović, a upisali su se i Nikola Janović, Aleksa Ukropina, Nikola Moskov i Željko Kovačić.

S druge strane, naš predstavnik nije imao rješenja za Strahinju Rašovića - bivši golgeter Crvene zvezde je čak šest puta savladao Slavena Kandića, a dva pogotka manje je upisao iskusni španski reprezentativac Albert Espanjol.

Naredno kolo, koje je na programu 28. novembra, idealna je prilika da Jadran upiše prve bodove - u Igalo stiže njemački Špandau, tim s kojim definitivno može da se igra.

Barseloneta - Jadran Carine 15:10 (4:2, 6:2, 3:4, 2:2)

Barselona - Gradski bazen. Sudije: Stavropulos (Grčka), Aleksandresku (Rumunija).

Barseloneta: Lopes Pinedo, Širanj 1, S. Rašović 6, Paul Garsija, Larumbr 1, Mingel 1, Roka 2, Espanjol 4, Taul, Fernandes, V. Rašović, Famera, Linares Toras.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Kovačić 1, Vidović 2, Moskov 1, Banićević, Janović 1, Spaić, Ranđić 2, Petrovski, Pješivac 2, Popović.

Bonus video: