Jadran na ispitu u Barseloni

Crnogorski šampion na startu poražen od Primorja, a sada igra protiv ekipe koja je prije dvije godine bila prvak Evrope
81 pregleda 1 komentar(a)
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Slaven Kandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.11.2015. 10:44h

Poraz od Primorja na otvaranju Lige šampiona je odavno stavljen u arhivu, vaterpolisti Jadran Carina sve i da su htjeli nisu imali kada da se osvrću na taj duel zbog velikih obaveza u regionalnom takmičenju.

Pobjede protiv Mladosti, Crvene zvezde i Partizana praktično su osigurale Novljanima plasman na finalni turnir na Jadranu, pa je sada sve okrenuto Evropi - prvi naredni protivnik je Barseloneta (večeras u 19.15).

"Dosta smo se istrošili u posljednjem meču koji smo odigrali, protiv Partizana, a sada nas čeka Barseloneta, koja je veoma jaka. Ulazimo u utakmicu potpuno rasterećeno i željni smo dokazivanja u Evropi. Sigurno da neće biti lako sa iskusnom ekipom kakva je španska, ali vjerujem da imamo šanse da se nadigravamo. Ako nam se ukaže prilika, zašto ne bismo i slavili", ističe golman crnogorskog šampiona Slaven Kandić.

Barseloneta je prije dvije sezone bila prvak Evrope, za mnoge senzacionalno nakon što je na pravi način iskoristila činjenicu da je bila domaćin finalnog turnira.

Ovaj tim je sastavljen uglavnom od španskih (u ovom slučaju katalonskih) igrača, a tu je i Mađar koji nastupa za „crvenu furiju” Balaž Siranj, te braća Viktor i Strahinja Rašović, potencijalni reprezentativci Srbije.

"Barseloneta posjeduje određeni kvalitet, već godinama je ozbiljan tim na evropskoj sceni. Igraju veoma brz vaterpolo sa dosta kretnji, a najveći kvalitet im je kontranapad. Slavili su u prvom kolu kod kuće protiv njemačkog Špandaua, sigurno da žele da odbrane domaći bazen i uvećaju šanse da se plasiraju na fajnl-siks. Mi smo tu da im napravimo probleme, a zaista vjerujem da imamo kvalitet da im se suprotstavimo. Nadam se da ćemo ponoviti odbranu iz utakmice sa Partizanom. Ako tako bude, vjerujem da imamo čemu da se nadamo", rekao je Kandić.

Jadran ovom utakmicom završava pravi vaterpolo maraton, jer mu je duel u prijestonici Katalonije ukupno peti u posljednjih 15 dana.

Raspored

Grupa A

Barseloneta - Jadran Carine 19.15

Špandau - Olimpijakos 19.30

Primorje - Eger 20.45

Grupa B

Solnok - OSC 17.30

Galatasaraj - Jug 19.00

Pro Reko - Partizan 19.15

Bonus video: